Kethetente van szekletem, mi a baj?
Mi az a minden, amit kipróbáltál?
Doki milyen tanácsot adott? Gasztron voltál remélem.
Első lépésként a beszáradt cuccot kell eltávolítani. Ehhez ennyi idő után már nem elég a glicerin kúp, beöntés kell.
Aztán pedig rá kell jönni, miért van ez így - így csak találgatni lehet, menj szakorvoshoz.
Ennyire beállt széklet esetében eszedbe ne jusson hashajtó szert beszedni! Ahogy írtam is, először a most fennálló "torlódást" kell megszűntetni - ha beveszel egy hashajtót, azzal nem a végbél ürülését fogod előidézni, hanem azt, hogy a vékonybélben lévő tartalom elindul a vastagbél felé, ettől akár bélcsavarodásod is lehet. Tehát hacsak nem akarod feldobni a pacskert, ne csinálj ilyet.
Amit most tudsz tenni, és jelen állapotban az egyetlen normális döntés, az a beöntés. Ugyan a glicerin kúp is rendezi a székrekedéses problémákat, de nem ilyen esetben. A glicerin a vastagbelet készteti bélmozgásra, de nem oldja meg az oldását/lazítását, amire neked most mindenképpen szükséged van. Tehát irány a gyógyszertár, vegyél egy körtefecskendőt, otthon töltsd fel fel kézmeleg vízzel (ne legyen se forró, se hideg), aztán hajrá.
Per pillanat hiába eszel-iszol bélsár lazító dolgokat, mert a bélsár azon része még messze van a végbeledtől. Azok majd akkor fognak segíteni, amikor az a rész odaér.
Orvosból pedig én azt kérdeztem, gasztro-nál voltál-e vagy háziorvosnál. Fontos volna, hogy a nálad lévő pontos okokat tisztázzad (lelki, táplálkozási vagy szervezeti okok), mert hosszú távon csak így lehet rendezni a dolgot.
Elmész orvoshoz, aztán tükrözésekre.
Most aért, hogy kikaparja belőled a szart, vagy csináljon beöntést, aztán pedig, hogy megnézzék, mi a helyzet a beleiddel.
Ez nem egészséges dolog :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!