Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Vakbélgyulladás vagy sz*r...

Vakbélgyulladás vagy sz*r életmód? (SOS)

Figyelt kérdés
Szóval eléggé tanácstalan vagyok. Már közel 1 éve jelen van a problémám. Fáradtnak, ingerlékenynek érzem magamat. Az alhasam Iliac részén (mind a jobb, mind a bal) oldalán érzem ezt a tipusú, picit szúró/éles fájdalmat. A bal oldalamon ritkábban, de a jobb oldalamban állandóan, amelyet néha csak akkor érzek, ha megnyomom, vagy ha intenzívebben mozgok, és érzem hogy "beszúr". Lázam, hányingerem nincs, a székletemben sem láttam vért/nyákot, csupán azt vettem észre hogy hol 2-3 napig semmi, általában picit keményebb (nem annyira hogy nagyon erőlködnöm kellene, hanem inkább az állaga kemény), ritkábban van hasmenésem. Voltam már bent vele a háziorvosomnál, aki először ultrahang vizsgálatra, majd vérvételre küldött, de semmi szokatlant/eltérőt nem találtak. Amikor visszamentem az eredményekkel, felvetette az ételallergia lehetőségét, illetve azt hogy változtatnom kellene az életmódomon, mivel eléggé rendszertelenül eszem, egészségtelen ételeket (szénsavas cukros üdítőkből napi 2-3 liter, vizet nem igazán, gyümölcsöket sosem, zöldésegeket csak köretként). Most ott tartok, hogy várom az ételallergiás vizsgálatom eredményét. Azt tudni kell, hogy naponta fogyasztok glutén tartalmú ételeket, de tejeseket nem igazán, maximum sajtokat/joghurtokat. Eléggé beparáztam, mivel volt már olyan a családban, hogy valakinek hasonló volt a vakbélgyulladásának tünete, csak neki jobban görcsölt illetve fájt, és egy félév után műtötték meg. Nem tudom mennyire tudnék bízni az ultrahangban, a doki eléggé nyugodtnak tűnt, azt mondta hogy nem lát semmi kórosat.

2017. okt. 18. 16:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Akkor nyugodj meg te is, ne akarjál okosabb lenni nála, viszont kezdjél el végre gyümölcsöt enni, a cukros löttyöknek meg legalább a felét cseréld le vízre MOST!
2017. okt. 18. 16:18
 2/5 anonim ***** válasza:

A vakbélgyulladàs óràk alatt zajlik.Màr kórhàzban lennél.A rokonidnak mx vakbél irritàciója lehetett.

Ha nő vagy,lehet nőgyógyàszati gond is,pl petefészeknél valami.

2017. okt. 18. 16:19
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha muszáj aggódnod, akkor azon gondolkodj el, hogy

"volt már olyan a családban, hogy valakinek hasonló volt a vakbélgyulladásának tünete, csak neki jobban görcsölt illetve fájt, és egy félév után műtötték meg".

Neki is olyan volt az életmódja, mint most neked? Mert ha igen, akkor azért normalizáld az életmódodat. Ha meg nem, akkor azért, nehogy te még hamarabb úgy járj, mint ő.

2017. okt. 18. 16:22
 4/5 A kérdező kommentje:
Férfi vagyok. Azóta elkezdtem folytatni ezt a diétát, és már jóóval több gyümölcsöt eszek, cukros lötyökből meg nagyon keveset, de akkor is furcsa, hogy pont ott, a féregnyulványom körül van ez a fura fájdalom.
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem, ő jóval egészségesebben élt akkoriban is, meg most is mint én.

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!