Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Strokeról van szó?

Strokeról van szó?

Figyelt kérdés
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy az alábbi tünetek lehetnek stroke jelei? Vagyis: hirtelen előre néző szemek, száj remegése, hangos nyögés vagy kiabálás (( mint aki pánikba esik )), majd a személy összeesik, nem emlékszik semmire, senkire. Az illető nő, cukorbeteg. Először epilepsziára gondoltam, de a cukorbetegség, alacsony vérnyomás, és fentebb leírtak alapján egészen más lehet itt.

2017. okt. 8. 01:19
 1/2 anonim ***** válasza:

A stroke gyanus szemelytol meg kell kerdezni par nyilvanvalo dolgot: a nevet, milyen nap van ma, tudja-e, hogy hol van. Figyelni kell nem csak a helyes valaszokat, de a kiejteset is, hogy van-e akcentusa. Kerd meg, hogy mosolyogjon, figyeld meg, hogy az arca a mosoly kozben szimmetrikus-e (lefittyedo fel-ajak, nem mozdulo fel-arc stb)

Ezutan kerd meg, hogy emelje fel egyszerre a ket karjat a feje fole. Ha a ket kar egyszerre emelkedik es kb egyforma magassagba, akkor jo, ha nem, akkor erosen stroke-gyanus.

A stroke gyanus szemelynek mielobb orvosi ellatasban kell reszesulnie, szo szerint minden perc szamit.

2017. okt. 8. 05:05
 2/2 anonim ***** válasza:
Meg egy: a stroke-gyanus szemely gyakran mondja, hogy "nincs semmi baj, csak megszedultem, de mar jol vagyok, most lefekszem aludni mert egesz nap dolgoztam" - de ez nem jelenti azt, hogy tenyleg jol van.
2017. okt. 8. 05:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!