Depressziós vagyok az alábbi tünetek alapján? Ha igen mit lehet tenni?
Figyelt kérdés
14 fiú vagyok. Kb nyár vége óta nagyon kedvetlen vagyok. De senki félre ne értse. Nincs köze az iskolához. Mostanában korábban fekszem le, az szám egésznap lefel áll. Nincs öröm az életemben. Nem vagyunk szegények, mindenem meg van. Nem halt meg senki hozzátartozóm. Mindig a jövőmön filozófiálok. Csak sötétséget látok. Mindig arra gondolok hogy mi lesz a szüleim nélkül. Milyen rossz életem lesz. Mindenben csak a rosszat látom. Van hogy random el kezdek sírni. Ilyenkor valammiért csak szomorú dolgokra tudok gondolni hogy még jobban sírjak. Étvágyam sincs nagyon. Sírás csak akkor jön elő ha egyedül vagyok. Társaságban pl suliban nagyon felszabadult vagyok, jó kedvem van. De ha itthon vagyok szomorú vagyok. Nem tudok nevetni semmin. Semminek sem tudok örülni. Apukámnak is hasonló tünetei vannak. Ő is csak néha érzi jól magát. Máskor meg mindi szomorkodik ő is. Lehet hogy róla ragadt rám? Ha látom hogy valaki szomorú én is az leszek tőle. Ha meglátok mondjuk egy hajléktalant elgondolkodom hogy milyen élete lehet, és azon is elszomorodom. A jövőmet sem látom túl fényesnek. Persze ilyen öngyilkodság fel sem merült. Utána olvastam és ebben a korban nem szabadna depressziónak lennie.2017. okt. 4. 18:45
1/2 anonim válasza:
Olyan nincs, hogy valamikor nem szabadna depressziónak lenni, a depresszió bármikor lehet. Érdemes lenne pszichológushoz vagy pszichoterapeutához fordulni.
2/2 anonim válasza:
Mindig a mai napra koncentrálj, és abban találd meg az örömet! Ez persze nem azt jelenti, hogy ne tanulj, ne takarékoskodj a pénzeddel, stb, hanem a jövő elkerülhetetlen eseményeivel ne foglalkozz. Ha hiszel Istenben, az segíthet túltenni magad ezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!