Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Menyi idő alatt hat a Tegretol...

Menyi idő alatt hat a Tegretol elpilepszia esetében?

Figyelt kérdés
A feleségem 40 évesen kapott két súlyos GM rohamot, kórházba került. Előtte semmi jele nem volt epielpsziának, illetve panaszkodott kisebb szédülésekre, rosszullétekre az elmúlt 1-2 évben, de nem gondoltuk, hogy ez lehet mögötte. Hogy mi okozta a nagy rohamokat, nem lehet tudni, mert a képalkotó vizsgálatok nem mutattak ki semmit, de az EEG kimutatta az epilepsziát egy alvásmegvonásos vizsgálat során. Feltételezések szerint volt egy lappango hajlam, amit egy nagyon stresszes, egy éve tartó élethelyzet, krónikus alvásprobléma és idegkimerültség drámai felfokozódása triggerelt be nagyrohammá. De a nagy rohamok napja óta - bár nagy roham nem volt - naponta vannak kisebb-nagyobb szédüléses, de-javu érzetes, egy-egy percig tartó rohamok, amik alatt nincs eszméletvesztés. és ezeknek mondjuk 3 fokozata van, és ezek mennyiségüket és fokotatukat tekintve is random szerűek. Van, hogy egy nap van 1, de van, hogy három. Olyan nem volt, hogy egyáltalán ne lett volna. Van, hogy utána nagy álmosság fogja el, de van, hogy pár perc után jól lesz. A kórházban már megkezdték a Tegretol kezelést, egy hónapja volt, de nem nagyon látunk javulást, talán minimálisat. Hétfőn a kontrollon elmeséltük az orvosnak, hogy vannak ezek a kisebb rohamok napközben. Az orvos most megemelte a reggeli adagot, de ezen a héten is ugyanúgy voltak ezek a kisebb nagyobb "rohamocskák", amiket nem nagyon tud leírni, nehéz meghatározni. Az orvos azt mondta, hogy a tegretol egyik előnye az, hogy nem 6-8 hét után, hanem azonnal kezd hatni, de nem tudom, hogy mások tapasztalata szerint ez hogy van. Tudom, mint minden gyógyszeres kérdésnél megoszlanak a vélemények, mert van, aki azt mondja, hogy szuper gyógyszer, azóta minden rendben van, más meg azt, hogy egy szörnyeteg, el kell felejteni. Ezzel én is számolok, de inkább az orvosnak hiszek. Viszont arról nem nagyon beszélt, hogy ez mégis mennyi idő után hat. Aki jártas a témában, tud erről nekem mondani valami érdemi tapasztalatot? Itt is hónapok, mire kifejti a hatását és beépül, vagy egyszerűen csak a mi esetünkben nem működik? Hálásan köszönöm előre is a válaszokat.

2017. szept. 22. 12:01
 1/1 anonim válasza:
Szia igaz a post nem mostani de a oarom is ugyanigy jart 2gm roham aztan utanna kapta a tegretolt most várjuk beválik e és megírom :) örülnék ha tünetmentes lenne ...
2020. márc. 21. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!