Ennyi azbeszt expozíciótól mi valószínűsíthető?
Sajnos egy olyan helyen laktam egy fél évig, ahol azbeszttel voltak szigetelve a falak. Az egyik fal viszont meg volt sértve, látni is lehetett az azbesztet (akkor én még nem tudtam, hogy az azbeszt), a szoba átvette a szúrós szagot, úgyhogy a sértett területhez toltam a szekrényt és még pár dologgal betömtem, hogy ne érezzem azt a szúrós szagot. Korábban, első két honapban a költözés után nem lehetett érezni semmit, szóval el sem volt takarva az a rész, tornáztam is, stb. Rengeteg könyvem volt, amik átvették a szúrós szagot. Abban a szekrényben, amivel eltakartam a falat a ruháim voltak, mindegyiket nagyon erősen átvette a szag, haza hoztam őket, édesanyám tegnap jól kirázta, kimosta őket. Na most azóta attól félek- és szerintem indokolt a félelmem- hogy mivel kirázta, kimosta, száradtak stb, a mikroszkopikus részecskék az egész lakásban szétszóródtak. De ez már csak hab a tortán, hiszen én 6 hónapig éltem ott, és attól félek, hogy ennek következménye lesz. Sajnos csak később jöttem rá arra, hogy az azbeszt volt.
Valahol azt mondják, csak azok betegednek meg, akik hosszú évekig és nagy mennyiség mellett dolgoztak azbeszttel, valahol pedig azt, hogy már kis mennyiség is ártalmas. Ha nem lett volna sértetlen a fal, akkor nem parázok, viszont ez sértett volt, arra nem emlékszem, hogy szálakat láttam volna, de egyenletlenül volt sértett a fal.
Valahol megnyugtatnak, valahol megijesztenek. Most viszont újra elkezdtem aggódni, amiért anyám kimosta ezeket a ruhákat, nem tudok nyugodtan aludni stb.
Egyetemista lány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!