Lactacyd intim mosakodo gellel kapcsolatban segitseg?!
Vettem ma egy lila szinut, de sajnos nem olvastam el ott eleg figyelmesen az infot, csak itthon. Azt irja h ez a tipus segit megszuntetni az egeto, viszketo erzest es mivel arnika viragot tartalmaz, igy gyulladascsokkento hatasa van. (Elsosorban utobbi miatt gondoltam h jot tesz a gyogynoveny)
Csakhogy, nekem nincs semmi ilyen jellegu problemam ott lent, jobb lett volna ha a normal bortipusra valot veszem meg. A kerdesem az, h attol meg hasznalhatom a lilat? Artani fog vsgy csak szimplan felesleges?
Nem fog ártani, csak szimplán felesleges.
Az pedig, hogy mennyire borítja fel a ph-t... A nőgyógyászok szokták ajánlani, főleg mert a sima szappanok nagyon ártalmasak intim mosakodásnak. Aki nem mossa magát annak nyilván borul ha egyszer csak elkezd ilyesmit használni, de összességében jobb mintha sima szappant használnál.
Nem fog ártani, de úgy általánosságban az illatmentes, fertőtlenítőszermentes és minden egyéb cicomától mentes, egyszerűen csak savas pH-jú intim lemosóval jobban jársz. Sajna ilyet már alig találni, bár Lactacyd talán van, mert nekik van hatszázféle, meg a Sába illatmentes, amit gyógyszertárakban, neten, meg néhol drogériákban lehet kapni.
Édesanyád valamivel keveri a dolgot, mert pont hogy a normál szappanok, tusfürdők, satöbbik okozhatják a hüvelyflóra sérülését. Amellett, hogy a túlzásba vitt tisztálkodás már önmaga növeli a kockázatot.
Sokan nehezen tudják feldolgozni ezt, mert ellentétes a divatirányzatokkal, de a hüvelynek más a tisztaságigénye. Számára az a legjobb, ha "békén hagyják". Van egy pöpec, évezredeken át gondos munkával kifejlesztett védelmi rendszere, aminek része a szeméremajak, az azt védő szőrzet, a hüvelyi baktériumflóra és annak a savas környezete. Ha ebbe belenyúlnak, akkor veszélybe kerül a nemi tájék egészsége.
Márpedig manapság az egészségügyi figyelmeztetések ellenére teljesen betámadják a nők ezt. Eltávolítják a szőrt - egy védelmi elem kilőve. Az emiatt begyulladó bőrt mindenfélével kenegetik - szintén zavarja a rendszert. Öblögetik a hüvelyt - még egy védelmi elem kilőve. Állandóan mosogatják a hüvelyszájat - folyamatos kockázat. Az összes hüvelyflóra helyreállító tabletta tájékoztatójában leírják, hogy a túlzott tisztálkodás is okozhatja a hüvelyflóra felborulását, amitől aztán tárt karokkal várja a hüvely a rossz baktérium meg gomba pajtikákat.
Édesanyád lehet hogy a túlzott tisztálkodásra gondolt és ebben igaza lenne, de ha "csak" a napi tisztálkodásnál cseréled az addigi tisztálkodószered intim lemosóra az intim tájékon, az még nem túlzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!