Akinek szklerózis multiplexe van mit ajánl tabletta vagy injekció?
Egyiket se ajánlom.
Magam is SM-es vagyok, mindegyiket visszautasítottam pár év próbálkozás után.
Nem lehet megszokni és nem is kapja mindenki örökre, pár év után ha az orvos sem látja értelmét, majd levesz róla.
A gondom egyrészt: ezek a gyógyszerek megzavarják a szervezetet a rák elleni védekezési mechanizmusában.
Könnyebben lehetsz rákos: tablettáról, pontosabban a tecfideráról hallottam ezt (gilenyáról is olvastam már hasonlót - nem ismerek olyat aki azt szedne).
Lemtradát pedig csípőből elutasítanám, szerencsére nem merült fel orvosomban: az az immunrendszer újracsinálására épül és viszonylag sok a halálos mellékhatása (halálesetek volt SM-eseknél). Utóbbi infuziós szokott lenni, nem azt kérdezted.
Szia. En szurtam 1 evig betaferont ami szornyu volt... Aztan 2 evig tecfidera de magamtol abbahagytam...aztan lett shubom ugyhogy most aubagiot szedek. Amig kezeltek nem volt latvanyos shubom :)
22/L
Első vagyok egy kiegészítéssel.
Nemrég olvastam egy cikket az interferonról, aminek a lényege és állítása: rövid távon hasznos, hosszú távon káros arra, aki kapja.
A káros mivoltát abban látja, amit elsőben csak pedtegettem a rák elleni védekezéssel kapcsolatosan:
hosszabb távú adűs után a rák elleni védekező - és más szükséges védekező - fehérvérsejtek mennyisége a kelleténél jobban lecsökken a kísérletben résztvevőknél.
Ezért az immunrendszer rossz irányba kezd változni.
Lemtradát kerülni kell.
A modern SM gyógyszereknél már a mielin újraépítésére mennek rá. Ilyen szempontokból próbálj újdonságokat megtudni a kezelőorvosodtól.
Nincs gyógyszer SM ellen, legfeljebb a szteroid shuboknál és nyugodt életvitel utána, elég C vitaminnal megfázás ellen.
Egyiket sem tudom ajánlani. Se tablettát se injekciót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!