PoTS lenne ez a tünetegyüttes?
17/L
Már majdnem 1 éve jelent meg az első tünetem. Reggel mikor felkeltem az ágyból, az első dolgom az volt, hogy visszaültem. Borzalmas volt. A szívem felgyorsult, éreztem, hogy a végtagjaimból kimegy a vér, majdnem elájultam. Édesanyámnak szóltam, hogy hívja a mentőket, mert nagyon rosszul vagyok. Ő meg csak, áhh ez azért van, mert állandóan idegeskedsz. Hiába próbáltam meggyőzni, hogy nem bírok felkelni az ágyból, a szívem szerintem már a 150-et verte.. 1-2 deci víz elkortyolgatása után rendbe jöttem. Másnap ugyanezek a tünetek voltak, de akkor már nem ijedtem meg annyira, mert már egyszer átéltem. Utána egy hónap múlva jött elő megint kb 4 napon keresztül, mindig reggel. Azt hittük az ággyal van baj (reflux, hasonló) de miután kicseréltük, nem múltak el a panaszok.. Különböző tüneteim is vannak még, mintpéldául a migrénes fejfájás, fáradékonyság, rettentő gyengeség, néhai hányinger (hányás nincs). Most már ott tartok, hogy a suliban sem tudok teljesíteni annyira sem tesi órán, sem más órán. Egyszer volt egy nagyon rossz "rohamom" az éjszaka közepén, másnap el is mentünk a kórházba. Befektettek, ekg, szívultrahang, labor, mellkasröntgen, 24 órás ekg gép, vércukor- vérnyomásmérés.. semmi, bár a kórházban nem is jött elő a rosszulét. Azt mondták szedjek magne b6-ot.. hát nem lettem jobban. Egyszer keresgéltem a neten a tüneteimet, magyarul nemigen találtam, de találtam egy külföldi cikket, ahol a pots betegségről volt szó. A tüneteim ugyanazok, és már egyre rosszabb. Az iskolatáskámat alig bírom felemelni, hamar elfáradok, éjszakai (0-3 órakkor) rosszullétek, amik néha napközben is jelen vannak. A közeljövőben elmegyek egy magánorvoshoz, hogy kivizsgáljon, mert már tényleg nem bírom.. Valaki esetleg ismeri a betegséget, vagy sejti, hogy mi lehet velem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!