Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi a Crohn betegég egyértelmű...

Mi a Crohn betegég egyértelmű jele?

Figyelt kérdés
Ami alapján kizárt, hogy bármi más okozná a jellegzetes tüneteket?
2017. jún. 13. 11:28
 1/9 anonim válasza:

Hasmenés,hasi fájdalom és görcsölés,vér a vizeletben,fekélyek,csökkent étvágy és fogyás,láz(kár 2-3 napon át),fáradtság,szemgyulladás,bőrbetegségek,májgyulladás,epeuti betegségek.

De nem szabad a netre hagyatkozni.Amikor az ember kiszeretné deríteni mi a baja az interneten az olvasottakból rájössz hogy gyógyíthatatlan beteg vagy,közbe csak influenza.Inkább ment el orvoshoz,ha erre gyanakszol akkor ez komoly betegség.

2017. jún. 13. 13:44
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi. Én nem erre gyanakszok, de az orvosok igen. De annyira hezitálnak és annyira nem tudják eldönteni hogy az vagy nem az, hogy már kész vagyok.

Lányomnál ezek a a tünetek: puffadás, híg széklet napi 3-5 alkalommal, hasa alul középen fáj székelés előtt és közben, vért találtak a székletben, szabad szemmel nem látni. Fél éve tart az állapot, azóta nem sikerült kideríteniük az okát. Nem fogyott, bár nem is hízott, étvágya jó, normál adagokat eszik. Láza nem szokott lenni és semmi egyéb bőr vagy szem gyulladás nincs.

7 éves.

2017. jún. 13. 14:43
 3/9 anonim ***** válasza:

én crohn beteg vagyok, 1998-ban diagnosztizáltak, de már előtte is voltak tüneteim, eléggé durván.

a crohn-os hasmenést úgy képzeld el, hogy akár napi 23-szor is lehet az embernek széklete, és kb a 10. után már CSAK vér ürül.

ha ez tartósan fennáll a végbél széjjelszakad, és sipolyok jelennek meg amin keresztül szintén széklet és rothadó váladék ürül.

na ez a crohn betegség.

szerintem ne aggódj a lányod miatt, nagyon messze van ettől.

2017. jún. 13. 21:49
 4/9 anonim ***** válasza:

hármas vagyok.

szerintem érdemes inkább ételallergia felé közelíteni.

az én gyerekem pl allergiás a színezékekre, és mikor ezt kiiktattuk akkor a tünetei megszűntek.

vagy a glutén sem utolsó, lehet hogy az okozza.

2017. jún. 13. 21:52
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi. És amikor az úgynevezett nyugalmi időszak van, akkor minden tünet totál megszűnik és normál a széklet formája és mennyisége is? Vagy ez az időszak "csak" annyit jelent, hogy nem napi 23 hanem mondjuk napi 3 híg széklet van?
2017. jún. 13. 22:00
 6/9 A kérdező kommentje:

Hasi ultrahangon a vékony és vastagbél találkozásánál mutatkozott valami, talán gyulladás, nekem nem egyértelmű hogy mi. Erre mondta az orvos, hogy emiatt kizárható az ételallergia, mert ez nem jellemzi egyik allergiát sem.

Totál tejmentes diétát csináltunk 1,5 hónapig és semmi sem változott. Most már sajtot eszik, szintén semmi változás.

Csinálnak majd tükrözést is, csak ha lehet, akkor azért megkímélném ettől az "élménytől".

2017. jún. 13. 22:06
 7/9 anonim ***** válasza:
Definitív diagnózist endoszkópia és esetleg biopszia alapján lehet.
2017. jún. 14. 23:15
 8/9 Kovács Bélu válasza:

Ha ott talaltsk UH-n gyulladast, akkor lehet Crohn ( ileitis terminalis) Tukrozesre kell menni es biopsziat kell csinalni. A crohn nem mindig olyan brutal, nekem egyszer volt csak ver, nem megy a hasam, viszont folyamatosan faj es a koldokom korul is sokat fajt. Jol karbantarthato, nem kell elore izgulni.

Maga a tukrozes nem faj, boditasban kell kerni. Elotte hashajtozas van.

2018. okt. 27. 06:49
 9/9 A kérdező kommentje:
Azóta túl vagyunk pár dolgon, kiderült hogy crohn, vastagbeles.
2018. okt. 27. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!