Kell e így szednem vérnyomás csökkentőt?
Néha van egy kis ritmuszavarom amivel elmentem dokihoz és írt fel bisoprolol ratiopharm 5 mg gyógyszert
na most gyógyszer szedés előtt átlag 120-130/70-es vérnyomásom volt átlag 55-75-ös pulzussal (55 nyugalmi)
felet kell bevenni a gyógyszerből és ilyen 52-es pulzusom lesz
majdnem egész nap 60 alatt van és a vérnyomásom is ilyen 110/50-es lesz
ha negyed szemet veszek be akkor is ez a helyzet
szóval kell e így szednem vagy inkább hagyjam?
azért kérdezem mert már csak hétfőn tudok visszamenni dokimhoz
Ez az orvos ki akar nyírni?
A betegtájékoztatóból:
"Milyen betegségek kezelésére adható a Bisoprolol-ratiopharm készítmény?
- Magasvérnyomás,
- szívkoszorúér betegség.
(...)
Mikor nem szabad a Bisoprolol-ratiopharm készítményeket szedni?
A hatóanyag (bizoprolol) vagy bármely egyéb összetevővel szembeni túlérzékenység esetén.
Kezeletlen szívizomgyengeség (szívelégtelenség), sokk, ingerületvezetési zavarok (másod- vagy harmadfokú AV-blokk, sinuatrialis blokk), szinuszcsomó betegség esetén.
A kezelés megkezdése előtt nagyon alacsony pulzusszám (a nyugalmi pulzus kevesebb, mint 60 percenként), nagyon alacsony vérnyomás (a szisztolés értéke kevesebb, mint 100 Hgmm) előfordulásakor."
Csodálkoztam, minek vérnyomáscsökkentő arrhythmiára, azért kerestem rá, de ettől nem kaptam semmi ésszerű magyarázatot.
És egyrészt a nyugalmid 60 alatt van, másrészt a fentebb írt szívproblémák sem zárhatóak ki. (Gondolom az arrhythmia tényének megállapításán túl további vizsgálatok nem voltak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!