Mi bajom lehet? MIT TEGYEK? Crohn betegség.
Kedves olvasó az alábbi gonddal fordulnék hozzátok! Egy kicsit sajnos lehet, hogy hosszú lesz.
Nos az egész úgy kezdődött, hogy rendszertelenül fájt a hasam egyik órában igen, másikban nem... egyik nap igen másik nap nem... ez húzódott körülbelül egy héten át, majd az egyik nap nagyon begörcsöltem. A hasam jobb alsó sarkában szerte sugárzóan. Ez pár percig tartott utána semmi. Május 29.-én bementem a háziorvosomhoz, aki megvizsgált és sebészetre küldött-->Ultrahang-->sebész.. Az ultrahang megállapította, hogy nagy valószínűséggel vakbélgyulladásom van. Átküldtek a megyei kórházba. S ott pedig egymást követően 4 sebész is megvizsgált+ vérvétel+vizelet vizsgált(azon pillanatban panaszmentes voltam). Bent tartottak megfigyelésre, de semmit sem csináltak. A csütörtöki nap ismét reggel begörcsöltem.. ismét sebészet..vérvétel.. s megerősítették, hogy perforálódott vakbélgyulladásom van. Meg is műtöttek pár órán belül. Majd a műtőből kitolva szüleimnek jelezték a vakbelem teljesen normálisnak bizonyult nagy valószínűséggel Crohn beteg vagyok. Bent tartottak Szombatig, majd hazaküldtek. Jelenleg gyógyszerezem magam ez ellen s diétázom(szigorú diéta). A keddi nap folyamán gasztroenterológushoz kell mennem. Majd varratszedésre.... ezzel nincs is semmi baj... DE..
Miért van az, hogy folytonosan citromsárga a székletem s napi háromszor is el kell mennem az illemhelyre??Emellett úgy érzem vissza tért a bal oldalt érzet fájdalom csak picit enyhébben.. de jelen van..
A családom CT-t (képalkotót) kért... de az orvosok nem egyeztek bele.. A mai világban hogyan nem tudták megkülönböztetni a két betegséget? Feleslegesen műtöttek meg?
Tartós betegségeim:
-aranyér
-Hasnyálmirigy gyulladás (ez 6 éve volt)
-ekcéma
-pollen allergia
-S most ez a Crohn betegség
Mindenképp felteszem a kérdéseket holnap is az orvosnak, de kinek mi a véleménye? Mi lehet velem? Merjek hinni az orvosoknak, ha ne akkor kinek?
Előre is köszönöm a válaszokat.. teljességgel már kicsit elegem van. :( Egyik betegség után után a másik :/
A szobatársaim szerint.. a kórház felvette a támogatást a műtétemre.. s ezzel jól járt....
Szerintem te még nagyon jól jártál, nekem nagyon sok idő és szenvedés volt mire kiderítették h valószínüleg crohn beteg vagyok. Azt tudom ajánlani, hogy ha megteheted keress fel egy magán orvost, már én is magánba járok, hamarabb lecseng az ügy és általában kedvesebbek, türelmesebbek a pácienssel.
Remélem tudtam segíteni, jobbulást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!