Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Pajzsmirigy betegségnél...

Pajzsmirigy betegségnél milyen eltérés van ha alumüködik vagy túlműködik?

Figyelt kérdés

Szabad T4 32,47pmol/l tsh 0,001mlu/l ez a vérkép eredménye. Ultrahang ma volt jobb lebeny bal lebeny meg van nagyobbodva és több gömb is van. Nagyon megíjettem az izotóp még hátra van. Aki esetleg ilyen betegségben van nagyon kérem írjon és még azt is hallottam hogy struma

de ez nincs a leletemre írva

2017. jún. 1. 19:56
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem kell megijedni a strumától (orvosilag struma nodosa), az csak azt jelenti, hogy göb van a pajzsmirigyeden.

Általában ami miatt gyanúsabb lehet (de még mindig nem kell megijedni tőle) az az, ha csak egy göb van, és "hideg göb", (ezt majd az izotópon kiderítik).

TSH-d 0,001? Az nagyon alacsony, túlműködére vall.

Sajnos én csak ennyit tudok, nálam nem mértek T4-et, meg egyéb értéket, mert a TSH-m "normál" mértéket mutatott, vagyis viszonylag magas volt, de nem lépte át a maximum értéket.

2017. jún. 2. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!