Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Akik kaptak infuziot hasmenés...

Akik kaptak infuziot hasmenés miatt, tudnátok segíteni? (többi lent)

Figyelt kérdés

Pentek ota hasmenesem van. Hanyni nem hanyok. Ket napig hoemelkedesem volt az már pár napja nincs. Viszont iszonyat gyenge vagyok , beszelni alig van erom... voltam orvosnal o adott ilyen so meg mindenfelet potlo port amit innom kell. Meg hasmenesre kapszulat. A porbol hatot megittam de tobbet nem vagyok kepes mert rettento izu es igy is emelygek meg teljesen ki van a hasam.. eszegetek banant, kekszet, krumplit mindent amit ilyenkor szokàs...

De az erom nem akar visszaterni... es mar megijeszt. Felhivtam az orvost es mondta hogy infuziot kene megprobalni beadatni( a helyi vedonovel) itthon.

Kapott mar valaki ilyet? Milyen hamar folyik le? Es van mellekhatasa? Nem akarok még szarabbul lenni:(

2017. máj. 31. 10:35
 1/8 anonim ***** válasza:

Szakmabeli vagyok. Nálunk, külföldön így csinálják az otthoni infúziót: Lefekszel az ágyba, beteszik az állandó tűt a kezedbe, az infuziot felteszik valami magas helyre, összekapcsolják az állandó tűvel.

Még le nem folyt addig jó lenne feküdni.

Hogy, hogy szedik le -NÁLUNK, nem biztos, hogy pont ugy, nemtudom - vagy adtak infúziót reggel, akkor esetleg a délutáni váltàs elmegy és kivesz mindent, vagy màsnap reggel, az állapotodtól függően vagy, a munkaidejüktől függően.

Az infúziónak semmi mellékhatàsa nincs (csak ha levegő jut a rendszerbe, ami megelőzhető, ha jól végzi a nővèr a dolgàt). Illetve a további gondok, amik a tű felhelyezesekor előfordulhatnak.

Remélem èrthető.

2017. máj. 31. 11:18
 2/8 A kérdező kommentje:
Rendben koszonom!
2017. máj. 31. 11:33
 3/8 anonim ***** válasza:
magunktól ki lehet venni?
2017. máj. 31. 16:07
 4/8 anonim ***** válasza:

Példàul: lefolyt az infúzió, és nem vagy egyedül otthon, akkor megmutatják, h h vedd ki az infúzió rendszert, a tűt nem, mert azt ők fogják...mivel meg kell nézni az àllapotod, meg, h kell-e még infúzió.

Ha lefolyt az infúzió, és annyira ráérnek a nővèrek, h elmenjenek és kiszedjék, akkor még aznap ki lesz szedve a tű.

Szóval te csak a rendszert kapcsolhatod le, a tűt nem veheted ki. De mindent el fognak magyaràzni.

2017. máj. 31. 18:58
 5/8 anonim ***** válasza:
mer megbüntetnek vagy mi, ha kiveszem?:D
2017. jún. 1. 11:11
 6/8 A kérdező kommentje:

Nekem bekotottek es kb egy ora mulva lefolyt aztan visszajott a vedono es kiszedte. De nekem ez mind itthon tortent. sima kiszaradas elleni oldat volt.

Utolso: nem buntet meg senki, de ertelemszeruen te arthatsz magadnak vele hisz nem vagy hozzaerto...

2017. jún. 1. 13:28
 7/8 anonim ***** válasza:
Kiveheted te nyugodtan, akàr meg is eheted a tűt, azt csinálsz vele amit akarsz. Minden a te èrdekedben van.
2017. jún. 1. 17:34
 8/8 anonim ***** válasza:
"A kanül irányának, fekvésének megfelelően, egyenesen, laposan, húzd ki a lábából, és jó alaposan fertőtlenítsd le a helyét, akár naponta többször is. Nem kell bekötni, hadd levegőzzön. Vigyázz, ne törd bele, vagy ne tépd fel. Gyerek játék kiszedni. Ha kell, a doki majd rak be neki másikat."
2017. jún. 2. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!