Miért mondták azt régen, hogy a HIV csak homoszexuálisok (főleg férfiak) közti érintkezéssel terjed?
- Azért mert az első áldozatok homoszexuálisok voltak?
- Vagy mert így akarták még jobban lejáratni az azonos neműek közti érintkezést?
- Mik azok a biológia sajátosságok az azonos neműek közötti közösüléskor, amik lehetővé tették volna azt, hogy a homoszexuálisok között jobban terjedjen a vírus?
Elvileg ez az elmélet akkor dőlt meg, amikor egy kis gyereknek vérátömlesztéskor HIV pozitív vért adtak, így bebizonyosodott, hogy nem csak homoszexuálisok kaphatják le.
Mielőtt bárki erre gondolna, gyorsan leírom, hogy nem vagyok homoszexuális csak egy projekten dolgozom az AIDS-el kapcsolatban, így vetődött fel bennem a kérdés.
Azért, mert a homoszexuálisok ritkábban védekeznek, gyakrabban promiszkuitak, következményesen több a genitális fertőzésük (ez hajlamosít a HIV-re), illetve az anális szex sokkal gyakrabban jár sérüléssel, mint a vaginális, tehát biológiai oka is van. Vannak nők, akik HIV+ vírusürítő férfi mellett hónapokig, évekig fertőzésmentesek és fordítva.
Itthon is homoszexuálisak érintettek, habár messze nem kizárólagosan.
Ez egy ilyen pszichologiai vedekezes is volt. Ugye nem tudtak sokat errol a fertozesrol, nem voltak regen gyogyszerek, amivel teljes eletet lehetett elni mellette. "Ha csak a homoszexualisok kaphatjak el es en nem vagyok az, akkor biztonsagban vagyok."
Ez annak az esete, amikor pl velem nem tortenhet baj, csak mindenki massal
Onmegnyugtatas
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!