Mitol alakulhat ki cukorbetegset?
Ezer és egy ilyen kérdés van gyakorin.
És kb ugyanannyi erőfeszítés lett volna ezt googleba beírni, mint itt kiírni a kérdést.
De hogy örülj: ha a hajlam benned van, akkor nem tudod elkerülni. Pl ha az egyik szülőd egyes tipusú. Akkor tehetsz ellene akármit, úgyis ki fog alakulni.
A kettes tipus ellen annyit tehetsz hogy egészségesen èlsz. Sok mozgás, egészséges kaja. Persze az nem azt jelenti hogy hetente egyszer nem ehetsz csokit vagy sütit. Egyél, csak mértékkel.
Az egyes típusú cukorbetegségtől nem hiszem, hogy félned kellene. A kettes sokkal gyakoribb, és érthető okokból. Ideális körülmények között, a táplálékból származó glükóz az inzulin segítségével bekerül a sejtekbe és táplálja azt. Az inzulin a kulcs, ez nyitja meg a sejtet, hogy beengedje a glükózt. A tudósok arra lettek figyelmesek (mostani tanulmányok, pl. Dr. Ornish munkássága), hogy ami megakadájozza a glükóz behatolását az a sejtekben megrakódott zsír. Amint a betek alacsony zsírtartalmú étrendre vált, a sejtek kipucolódnak, lehetővé téve a glükóz beáramlását a sejtekbe. Ajánlom, hogy olvass utána Dr. Ornish munkásságának. Vagy olvasd el Dr. Neal Barnard könyveit, egyik közölük kizárólag erről szól. Bár a többi könyve is kapcsolódik a témához. Ha nincsen magyar fordítása (én nem találtam, de nem is kerestem igazán), akkor ajánlom a "hogy ne halj meg" című könyvet, Dr. Michael Gregertől.
Remélem, hogy tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!