Gyomorsavat érezhetem a torkomban?
A gyomrom nem fáj, nem ég, a torkomban érzek égető érzést, evés után pár napja.
Régen a tej segített most nem. Már megőrülök néha. Valaki? :/
Igen, lehet gyomorsav. Én repce mézet hasznlok, csökkenti a savképződést. De ne bolti mézet vegyél, hanem megbízható méhésztől! Remélem neked is segít a repce méz.
Minden jót!
Köszönöm szépen a válaszokat.
Az a baj, hogy rákerestem és azt irta refluxnál fájó gyomor/gyomorszáj, azzal nincs semmi gond.
Inkább telítettség érzete evés után nagyon hamar és sokáig, mintha degeszre ettem volna magam / puffadás.
a sav meg inkább csak a torkomban érzem :(
Ha csak a torkodban érzed, akkor is lehet reflux, ki kellene vizsgáltatni.
Igyál Salvus vizet, vagy Peridot vizet, és didsétázz, kerüld a savat okozó ételeket, zsíros és fűszeres dolgokat, édességet, cigi is árt ha cigizel és vizsgáltasd ki magad.
Nem dohányzom, tegnap épp egy pár szál újhagyma után éreztem, reggelre elmúlt de reggeli után újra kezdődött.
Köszönöm a tanácsokat :)
Az újhagyma könnyen csinál gyomorsavat, párom alapból nem hajlamos rá, de hagyma esetén előfordulnak nála is gondok.
A bogyó pedig nem igazán jó megoldás. Elnyomja a tüneteket, de hosszú távon több kárt csinál, mint hasznot. Bővebben nem tudom kifejteni, amíg nem tudom, hogy sima antiacidum (mint amilyen a szódabikarbóna) vagy protonpumpa-gátló gyógyszerről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!