Gyógyszeripar kreálmánya a reflux?
Figyelt kérdés
Refluxos vagyok és nagyon sok helyen olvasom hogy az egész betegség csak a gyógyszeripar kitalációja.Természetesen nem vagyok hülye nekem is megvan a torokfájás a fogerózió stb. Csak hogy ennek állítólag nem a gyógyszerezés a gyógymódja.Láttam egy videót egy szakértővel aki szerint az egész a stresszes életmódunknak tudható be és ha megtudjuk oldani a konfliktusainkat akkor a reflux is megoldódik. Teszem hozzá erős protonpumpa-gátlót szedek de a gasztroenteorológusomhoz már vagy 4 alkalommal mentem el de soha nem mondta azt hogy biztos refluxom van mégis szedeti a gyógyszert...az ambuláns lapomon is az áll hogy Gastrooesophagealis reflux, oesophagitis nélkül,Supraoesohagealis manifest reflux? végén a kérdöjel.Szóval csak lehet hogy reflux.Tényleg nem lehet hinni már az orvosoknak sem? Van valaki aki még ezen a véleményen van? Nem mintha a gyógyszeripar nem talált volna már ki betegségeket bár inkább azok mentális betegségek de valamennyire ez is köthető azokhoz csak itt van fizikai kiterjedés is.Köszi ha eddig elolvastad.2017. máj. 18. 22:46
1/6 anonim válasza:
Ezért nem kell összeesküvés elméletekkel foglalkozni.
A refluxnak rengeteg oka lehet az allergiás/asztmás köhögéstől a fertőzéseken és gyógyszer mellékhatásokon át a születési rendellenességig.
2/6 anonim válasza:
Nem, a reflux mindig is létezett, csak az "orvostudomány" arra az álláspontra helyezkedett, hogy ha már olyan nehéz a betegeket szép szóval életmód váltásra rávenni, akkor betegségtudatot kell kelteni bennük és persze közben támogassuk a gyógyszeripart is, mert majd elvisznek minket ingyen brazíliai orvoskongresszusra. A reflux nem a felhőtlen gyerekkorban kezdődik szegényebb anyagi körülmények között élő családokban, ahol a lehető legszerényebb étkezés mellett nyomás aludni este 8-9 között a magasra polcolt, keményre tömött párnák között. Idősebb korban (30 felett), amikor az ember szeret időnként sokat és fűszereset enni késő este, ami jóleső bágyadtságot okoz, akkor csak az nem kerül számításba, hogy a gyomor már nem működik úgy, mint 15 évesen és lassan termeli az emésztőnedveket, amelyek mennyisége egy degeszre töltött gyomortartalomhoz nem is elég. Ilyenkor aztán, ha valaki ledől, akkor a rengeteg lenyelt levegő és a 37°C- mellett beinduló bakteriális működés mellett sok gáz is szeretne kijutni visszafelé, de a testhelyzet miatt csak a gyomortartalom maga előtt tolásával tud felfelé menni a nyelősőben. Megoldás: egy alkalommal keveset szabad csak enni és lehetőleg olyat, ami nem ingerli a gyomorfal nyálkahártyáját, könnyen emészthető és a lefekvés előtti 3 órában már nem szabad enni. Persze adott személy magán is tapasztalja, hogy a gyomra nem mindig működik azonosan, hol jobban, hol kevésbé bírja a fűszereset és nehezet. Az ilyen dolgokat mind bele kell építeni az életmódba. Ha meg már mégis degeszre tömte magát, akkor legalább keményre töltött párnával megtámasztva a hátát, félig ülő helyzetben aludjon el.
3/6 anonim válasza:
A gasztroenterológiák tele vannak plakátokkal, szóróanyagokkal arról, hogy a reflux egyik fő rizikófaktora a stressz, és életmódváltással jelentősen javíthatók a tünetek.:-) Ezt persze jó lett volna, ha elmondja az orvosod is, bár napi 30-40-50 beteg ellátása nehézkes lene, ha mindenkivel elbeszélget egy félórát. PPT-t pedig szimpla refluxban kúraszerűen, és nem folyamatosan kell szedni (hacsa
4/6 anonim válasza:
Bocs, elküldtem véletlenül.:-) Szóval nem kell folyamatos gyógyszerszedés, pláne, ha az életmódra vonatkozó előírásokat betartod. más kérdés, hogy ezt igen kevesen teszik meg, még ha tudnak is róla, a reflux szövődményeit meg valahogy ki kell védeni, ettől még nem a gyógyszeripar találta fel a nyavalyát.:-)
5/6 anonim válasza:
Szerinted? Aki refluxos, annak nem csak savtultengése van, hanem nem zár rendesen a gyomorzáró billentyűje. Az kreálmány?!
Nálam 2 évesen állapították meg.
Stressz?!
6/6 anonim válasza:
Nem a gyógyszeripar kreálmánya, elég sok refluxos van.
Amúgy nagyon jó gyógyvizek is vannak hosszú gyógyszerszedés helyett és oda kell figyelni az étekzésre, kerülni kell amik neked savat okoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!