Tüdőgyulladás lehet?
Figyelt kérdés
Nos, a történetem röviden annyi lenne, hogy kb 2 hete nagyon köhögök, hőemelkedéssel. Hétfőn elment orvoshoz mert már nem bírtam, aki megvizsgált apró tüszőket látott a mandulámon, így egyből tüszős mandulagyulladással kezelt. Augmentin Duot kaptam. Viszont most 3 nap után sokkal rasszabbul vagyok, mégjobb köhögök illetve köpetem is van, főleg reggel. Már volt többször tüdőgyulladásom, de az nem pont ilyen volt. Nem tudom, hogy beszedjem e végig az Augmentint vagy menjek az ügyeletre, vagy hétfőn vissza orvoshoz? Néha annyira köhögök, hogy félek, hogy megfulladok :( Ja és még annyi lenne, hogy az Augmentin csak felső légúti? vagy tüdőgyulladásra is jó? mert akkor nagyobb reménnyel szedném a maradékot.2017. máj. 10. 19:19
1/5 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam oda, hogy mielőtt jönnétek a miértszedsz be mindenszart szöveggel, borzasztó éjaszkák vannak mögöttem. Nem aludtam egy hete. Ha valaki azt mondaná hogy tessék itt egy zsák szög ettől elmúlik azt is megenném! :( Az orvosom viszont külföldön van őt most nem tudom hívni, hétfőn jön haza.
2017. máj. 10. 19:24
2/5 anonim válasza:
A tüdőgyulladás általában nem sima hőemelkedéssel jár, hanem magasabb lázzal. Bár ez nem törvényszerű.
Viszont, hogy csak rosszabb lett az állapotod az nem jelez jót, így én a helyedben elmennék az ügyeletre, biztos ami biztos alapon.
A duót szedd nyugodtan továbbra is, hiszen antibiotikum, de ha valóban tüdőgyulladásról van szó, akkor jobb ha látja orvos minél előbb.
3/5 anonim válasza:
Tenyésztést kéne csináltatni... akkor kiderül milyen baci okozza a tüneteket és célzott antibiotikumot lehetne rá szedni. Az augmentin sem jó mindenre...
4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a gyors válaszokat! mellkas röntgen kellene legalább, hogy megnyugodjak. viszont ugye ahhoz kell beutaló... amint kinyit az ügyelet odatelefonálok, hogy ott adnak-e, vagy csak a házi orvos. viszont ugye ő csak hétfőn tudna, ami még 4 nap :( amúgy is elég hipochander vagyok, annyi mindent olvastam a tüdőgyulladás szövődményeiről, teljesen kéttségbe estem.
2017. máj. 11. 08:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!