Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Elkaphatom anyukámtól a HPV-t?

Elkaphatom anyukámtól a HPV-t?

Figyelt kérdés

Lány vagyok édesanyámnak HPV-je van, szemölcsök vannak a nemiszervén. Nyilván egy kádban fürdünk és egy wc-t hazsnálunk, félek, hogy elkaphatom. Mivel nekem is van betegségem, ami megkeseríti a szexuális életem, ha még ezt is elkapnám, akkor nem tudom mit csinálnék magammal... Amióta tudom, hogy beteg, csak zuhanyzom, de mint kiderült már tudja egy ideje, de nem gondolt rá, hogy máshogy is el lehet kapni, mint nemi úton, így lehet, hogy már hónapok óta fürőzöm abban a kádban, amiben ő...

Holnap megyek nőgyógyászhoz (rendszeresen járok szűrésre, meg a másik problémám miatt) és kikérdezem, de rettegek a választól...

2017. ápr. 18. 09:36
 1/3 A kérdező kommentje:
holnap rákszűrést is csináltatok
2017. ápr. 18. 09:38
 2/3 anonim ***** válasza:
A HPV vírus hordozója a férfi, aki nemi érintkezés során megfertőzi partnerét a vírussal. A vírusok már a külső nemi szervek fertőzött bőrével és nyálkahártyájával való érintkezéskor terjednek.
2017. ápr. 18. 09:47
 3/3 anonim ***** válasza:
Mivel a vírus könnyen megtelepszik, ezért a fertőzést meg lehet kapni akár WC-deszkáról vagy szoláriumban is. Fertőzés illetve a tünetek (szemölcsök, condylomák) könnyebben kialakulnak legyengült immunrendszerű embereken. Tehát, ha pl. egy hosszan tartó betegség, vagy erős tartós lelki stressz éri a szervezetet, akkor könnyebben alakulnak ki a bőrelváltozások. Legyengült immunrendszer kialakulhat egy egyszerű megfázás során is, hiszen ilyenkor a megfázást okozó vírusok pusztítják az immunrendszer sejtjeit. A testfelületen megjelenő szemölcsök nemcsak szexuális aktus útján terjednek, de a nemi szervek területén megjelenő elváltozások, pláne a méhnyak kimutatott HPV fertőzése már azonban szexuális aktus útján adódik át egyik félből a másikba.
2017. ápr. 18. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!