Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Antibiotiukom és probiotikum...

Antibiotiukom és probiotikum viszonya?

Figyelt kérdés
Buta kérdés lehet, de ha túl hamar veszem be antibiotikum után a probiotukumot, akkor a probiotikum hatása fog csökkenni, vagy az rontja az antibiotikumét? Nekem az előbbi tűnik valószínűnek, hiszen a probiotikumban pont az van amit az antibiotikum amúgy pont kipucol a szervezetből. De azért inkább megkérdezem, a patikában pont elfelejtettem. :)

2017. márc. 24. 10:31
 1/4 Trafó1 ***** válasza:
Kérdésedre te magad megadtad a választ.
2017. márc. 24. 11:47
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Van már olyan probiotikum amit egyből meg lehet inni vagy be lehet venni az antibiotikum után. Azt hiszem Enterol a neve.

A többit pedig van 2 órával előtte kell, vagy 2 órával utána.(pl. Lactive, Normaflore)

2017. márc. 24. 11:48
 3/4 A kérdező kommentje:
Alapvetően pont ilyet akartam kérni, amit együtt be lehet venni, hogy kevésbé legyen macerás. Viszont a patikus mosolygott, hogy a többiből kicsit szélesebb a választék. Az enterolban nincs annyiféle dolog, linexet vettem végül. Köszi a válaszokat!
2017. márc. 24. 13:54
 4/4 Ignis Subdialis ***** válasza:
Az Enterolban élesztőgomba van, amire nem hat az antibiotikum, mivel az baktériumot öl, nem gombát. A probiotikum minősége nem attól függ, hogy hányféle probiotikumot tartalmaz, hanem leginkább hogy mennyit (túlélik-e a gyomorsavkezelést) és milyen típusúak vannak együtt, mert egyesek pl. nem tudnak együttműködni, de a gyártót ez nem szokta zavarni, meg nincs is még túl sok eredmény ezzel kapcsolatban, h. miket lenne célszerű "összecsomagolni". Plusz ott van az ugyan csak egyetlen baktériumfajtát tartalmazó normaflore, viszont az antibiotikumrezisztens, ezért nem szélmalomharc azt szedni antibiotikummal, ami még a gyomorsavon kívül nagy ellensége a probiotikumnak.
2017. ápr. 4. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!