Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Tünetmentes epekő! Műtét vagy...

Ropi73 kérdése:

Tünetmentes epekő! Műtét vagy valami egyéb opció?

Figyelt kérdés

4 db 4 mm-es epekövem van, ami véletlen derült ki. Műtétet javasolnak. Félek!

Most nincs gondom, utána lehet? Most ehetek bármit, utána?

Írna olyan, aki hasonló cipőben járt. Valóban jobb kivetetni? Mikor lehet újra sportolni?

2017. márc. 18. 07:48
 1/3 anonim ***** válasza:
33%

Én a porcsint műtétig rágicsáltam! 12 millis epekövet vettek ki. Rá egy évre, 80 éves anyámnak 36 milliset vettek ki.

Elgondolkodtam azon, hogy az én kövem, 80 éves kormomban még csak 20 millis sem lehetett volna! Egyikünknek sem volt epepanasza a műtét előtt, de utána már igen!

Ha nincs panaszod, utasítsd vissza a műtétet, és rágicsálj porcsint, és egyél sok sok fekete retket.

Az orvosok arra vannak képezve, hogy mennél több embert függővé tegyenek az orvosoktól, gyógyszerektől. Ha kiveszik az epédet, utána ellenőrzésekre vizsgálatokra kell járnod. Nem beszélve, hogy a hiányzó epehólyag az emésztésbe is bekever, tehát különböző betegségeknek ad alapot! Ezért ajánlják fel minden kinek a műtétet, akinek akár néhány millis követ is mutat a szerkezet.

És ez nem összeesküvés elmélet, hanem a valóság! Mert az orvosok erre vannak képezve. Nem a kerti porcsint javasolják, hanem mindjárt a műtétet!

2017. márc. 18. 08:14
 2/3 anonim ***** válasza:

Az első válaszolónak nem teljesen van igaza.

Én átestem a műtéten, de nekem már panaszokat okozott. Semmilyen ellenőrzésekre nem járok, orvoshoz sem. A műtét utáni kötelező diétát abbahagytam és azóta olyan, mintha nem is műtöttek volna meg. Néha a nehéz ételektől megy a hasam, de ez nem az orvosok összeesküvése. Az epeköveket semmilyen csodamódszerrel nem lehet eltüntetni, ha már ott van. Nőni fog feltehetően az évek alatt.

Az epekő okozhat epehólyaggyulladást, hasnyálmirigygyulladast(ami halálos is lehet, de cukorbetegséget is okozhat, egyébként borzasztó egy betegség) és epehólyagrák gyakrabban fordul elő epekő esetén.

Sokan beszélnek a fekete retekről, én egyszer próbáltam ki de begörcsöltem nagyon tőle, az orvosom le is szidott.

Szerintem konzultálj orvossal. Megműtetheted bármikor, ha panaszt fog okozni akkor erősen ajánlom, ha pedig megmozdul a kő és esetleg elakad az epevezetékben, akkor sürgősséggel fognak megműteni.

2017. márc. 18. 12:46
 3/3 anonim ***** válasza:

Az epekőhöz annyit tennék hozzá, hogy egyes esetekben írhatnak fel gyógyszert, amivel megpróbálják feloldani a köveket, hogy maguktól kiürüljenek.

Megelőzés, és további romlás elkerülése végett ajánlom a sok folyadék bevitelét, a legjobb a víz, és a szénsavas italok kerülését, igyekezve a normál ph fenntartását a szervezetben.

Kóros vitaminhiány is okozhat elégtelen anyagcsere folyamatokat, melyek során könnyebben alakulnak ki kövek, erről érdemes olvasgatni.

2017. márc. 18. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!