Felrobbant dobhártya meddig vérzik vagy nedvedzik?
Középfülgyulladás, nem kell nekem az antibiotikum, fel is robbant a fülem magától, pontosabban a dobhártyám, és azóta egyrészt már nem fáj, hurrá :) , viszont vérzik-nedvedzik szépen lassan, ám megállás nélkül már lassan két teljes napja. Nem gennyes, sőt, egyre átlátszóbb és kevésbé véres, úgy tűnik, de kissé aggasztó, hogy meddig fog még folyni a fülem...
Persze lehet, hogy ezt a kérdést inkább a biogyógyászat vagy alternatív orvoslás kategóriába kellett volna kiírnom, még mielőtt szétszed a nép, hogy milyen hülye vagyok, hogy nem vettem be a bogyót, és akkor úgy kell nekem. Amúgy napi fokhagyma=természetes antibiotikum, és az még legalább a vámpírok ellen is véd. :D
Szerencse, hogy mindez hétvége elején tört ki rajtam, ám meglepő ez a kitartó fülfolyás, és érdekelne, hogy mire számíthatok, hány napi programomat mondjam le, mert folyós füllel nem hiszem, hogy tanácsos bárhova is menni...
Ja, és még egy kérdés: tényleg nem érheti víz a fülem addig, amíg folyik...? Hajat sem moshatok...? Oké, persze minek is, ha úgyis újra összevérzem a hajam...
Azért lássa egy fül-orr-gégész a dobhártya kiszakadása után is. Vagy nem félsz, hogy rohadnak a hallócsontjaid egy fél milliméteres falra az agyadtól? Nem olyan vicces játék ez, mint ahogy előadod.
Pont ezért nem érheti víz a füled még legalább hetekig(!), amíg nyitva a dobhártyád (újrafertőződik).
Ja, és ne kenj bele semmit se (se ezüstkolloidot, semmit), mert a nyitott dobhártya mögötti terület érzékeny, nem kéne tovább fertőzni nem steril eszközökkel meg házipacsmagokkal.
Nem tudom, mi az az ezüst-kolloid, úgyhogy szerintem nincs is itthon és nem is tervezek semmiféle kenegetést, csak kívülről a vért össze. A dokitól meg azért tartok, mert még én leszek lecseszve, hogy miért nem váltottam ki az antibogyót...
Közben olvastam ám fülpolipról is, ami véreztethet, azért tán érdemes mégis megkockáztatni az orvost, de amúgy mit tud a doki csinálni?
Köszi, utolsó, azt hiszem, a jog kérdése szinte életbevágóan fontos infó volt most nekem, még ha magamtól is tudtam, de köszi az emlékeztetést! :)
Ezen kívül válaszként a saját eredeti kérdésemre: két és fél nap a megfejtés - már nem vérzik-nedvedzik, hanem beszáradt.
És közben felfedeztem a hidrogénperoxidot, amit ki is próbáltam, tényleg tisztít, persze csak a szigorúan max. 3%-os, de túl is adagoltam magam vele, amitől meg is fájdult a fülem, úgyhogy inkább megyek is orvoshoz, ma is mentem volna, de végül mégsem, holnap meg más fontos dolgaim vannak, úgyhogy holnapután, másik doki, aki talán nem fog csípőből letámadni, hogy miért nem vettem be a felírt antibiotikumot... Majd a jogaimra fogok hivatkozni, most tényleg felvértezve érzem magam így teljes erővel, köszi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!