Midoriiya kérdése:
Rengetegszer mosok kezet, és már tiszta piros es kirepedezett a kézfejem, mit tudok tenni ellene?
Figyelt kérdés
Igazából nemrég kezdtem el rengetegszer kezetmosni egy nap. Mindig úgy érzem hogy koszos a kezem ezért megmosom. Nem tudok elleni mit tenni, mert ha nem mosom meg nagyon rosszul érzem magam, és másra se tudok gondolni csak arra hogy hadd mossak kezet. Már az egész kézfejem piros, kiszáradt és kirepedezett, sőt néha vérzik is. De igazából az ujjaim is kezdenek pirosodni. Ezenkívűl eléggé fáj. Amúgy nem vagyok tisztaság mániás meg mindig kupi van a szobámba. Egyedül csak a kezem zavar ha nem érzem tisztának.Plusz idegenek után nem szeretek megfogni semmit, de ha ismerős akkor nincs vele problémám csak néha. Mit tegyek ez ellen? Vagy esetleg milyen krémet kenjek/ gyógyszet szedjek rá? A válaszokat előre is köszönöm.( Lécci normális válaszokat írjatok.És bocsánat ha h*lyeséget írtam, vagy ha helyesírási hibáim vannak)2017. febr. 15. 22:29
2/4 anonim válasza:
Történt valami, amitől kialakulhatott ez a kényszered? Próbáld ezt végiggondolni, mert sajnos rosszabbodhat. :/
Egyébként a Neutrogena kézkrémek nagyon jók, én azt használom, nagyon száraz a kezem. Illetve gyógyszertárban is kevernek ki krémeket, ha az szimpibb.
3/4 anonim válasza:
Én gyerekkorom óta kényszerbeteg vagyok. Nem túl súlyos, nálam a kézmosás, és a munkám állandó ellenőrzése az aminél jelentkezik, semmi másnál(helyesírási hibákkal se foglalkozok). Én pl.: tisztasági zónákat alakítottam ki aminek a csúcsa a számítógépem, és az alja a külvilág. Amennyiben megfogok egy alacsony tisztasági zónájú dolgot pl.: valaki kezét, vagy a telefonom(ennek azaz oka, hogy gyakran olyankor használom, miután valakivel kezet kellet fogjak), és utána le kell ülnöm a gépemhez dolgozni, akkor kezet mosok, hogy ne vigyem át a koszt^^ a magasabb tisztasági zónába. Egyébként én úgy gondolom, hogy ez nem fizikai kosz, hanem inkább valami belső dolog, mintha a számítógépem a tudatom része lenne, és nem akarnám, hogy ezt a külvilág beszennyezze. Egy nem kényszerbeteg kicsit nehezen érti ezt meg. Nah mindegy. A kéz pirosságodra nem tudok sajnos mit mondani, én egy nap kb. 10-50X mosok kezet szappannal gyerek korom óta, és valószínűleg ez megedzette a bőröm, mert még a hideg se csípi ki:D
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek!:) de jöhetnek még válaszok.
2017. febr. 16. 14:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!