Vesedaganat operáció után milyen utókezelésre lehet számítani?
Az egyik rokonomat nemrég műtötték meg vesedaganattal.
A vesét nem kellett eltávolítani,a szövettani eredmény még nincs meg.
Egy oldalon olvastam,hogy vesedaganatoknál nem szoktak kemoterápiát alkalmazni.
"A veserák kezelésében a hagyományos kemoterápia kevésbé jön számításba. Sugárkezelést elsősorban akkor alkalmaznak, ha a tumor nem operálható vagy egy korábbi műtétet követően a daganat kiújult. "
Ez egy 40mm-es tumor volt,és már eltávolították.
A műtét jól ment,azt mondták,rendesen kitisztították.
A szövettan még nincs meg(azt mondták,hogy a vesedaganatok 80-90% rosszindulatú).
A vesét nem kellett eltávolítani.
A műtét előtt készítetek CT felvételt és ott azt mondták nincs áttét.
Azért lepődtem meg ezen,amit olvastam,hogy nem gyakran alkalmaznak kemoterpiát,mert azt mondták,hogy nagy eséllyel rosszindulatú daganatok ezek.
De ha eltávolították és nincs áttét,akkor nem tudom,hogy utána számíthat e sugárkezelésre,vagy csak valamilyen gyógyszereket kell-e majd szednie.
Elég elfoglaltak és nem nagyon beszélnek a továbbiakról.
Majd Pár hét múlva kell visszamennie a szövettani eredményért.
A lányomnak a teljes veséje egy daganat volt, 96 mm, már a hasán is látszott a duzzanat, és voltak áttétek is.
Ha nincs áttét akkor el tudom képzelni, hogy nincs utókezelés. Bár ha a szövettan szerint kissejtes a daganat, akkor az elég gáz.
Nem tudom milyen típusú.
Szerintem a műtét után is fognak készíteni még CT felvételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!