Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi a különbség a rivotril és...

Mi a különbség a rivotril és a frontin között. Segítenének? Fontos

Figyelt kérdés
2016. dec. 14. 19:02
 1/4 anonim ***** válasza:

de mire vagy kíváncsi?

inkább csak annyi a közös h mindkettő benzodiazepin-származék, de két nagyon eltérő hatásmechanizmusú anyag.

mire vagy kíváncsi?

2016. dec. 14. 19:12
 2/4 A kérdező kommentje:
Arra hogy a frontint kirohogi a szervezetem akar mennyit veszek be a rivotriltol legalább tudok eszaka aludni.
2016. dec. 14. 19:35
 3/4 anonim ***** válasza:

még a mg-ot is kéne tudni, de alapvetően a Rivotril vagyis clonazepam egy jóval erősebb plazmakötődésű és hosszabb felezési idejű hatóanyag (sztem kb háromszoros az alprazolamhoz azaz pl Frontinhoz képest).

De így se érthető a probléma, ugyanis a Rivotril se úgy hat, hogy beveszed, aztán hops tudsz aludni, ez nem altató, hanem kialakul egy X vérszint, ha folyamatosan szeded. A Frontint inkább meg kéne érezned amolyan "hirtelen" relaxásnként, persze kérdés, mennyit veszel be. Nos, sok a kérdés, lényeg, hogy a clonazepam egy jóval erősebb hatóanyag minden szempontból (az alprazolam pl lájtosabb, csak kb 4 óra a felezési ideje, viszont jobban megérzed a konkrét beszedés után).

De mindkettőnél felmerül a kérdés, hogy általában mennyit szedsz belőle és más egyebet mit szedsz, mert mindezt hiába írtam, ha már régóta van egy kialakult tolerancia pl.

Alvásra pedig altatót használj, és persze ne mindig, csak alkalmanként, azaz: Gerodorm, Zolpidem (én ezt a kettőt ajánlanám, a többinek vannak vacak mellékhatásai, ill. még ha csak elalvásra és nem annyira átalvásra kell, akkor a Dormicum).

2016. dec. 14. 19:54
 4/4 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy vallás előtt vagyok, és olyan szinten csalódtam hogy sehol sem találom a helyem. Csak aludnek hogy ne kelljen gondolkoznom mert a fájdalmat nehezen viselem. Persze csak napkozben és eszaka szeretném ha aludnek, kB du 15 óráig. Frontin 0,5-ös bol 10 szemtől sem alszom eszaka. A rivotril pedig 2mgos. de ha abból szednek este 2mg akkor alszom. De napkozben nem elég csak 10 mg kb. De persze most szabin vagyok két hétig aztán csak alváshoz szeretném.
2016. dec. 14. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!