Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Pajzsmirigy göböt házilag,...

Pajzsmirigy göböt házilag, hogy lehet eltüntetni?

Figyelt kérdés
2016. nov. 24. 12:48
 1/2 anonim ***** válasza:

én úgy tudom,hogy a golyva jód hiánya miatt alakul ki.a jód egyik építő köve a tiroxinnak,ami a pajzsmirigy hormonja.termelésének szabályozása negatív visszacsatolással történik,tehát ha nincs tiroxin,a szervezeted folyamatosan serkentené a termelését.de mivel nincs elég jód a szervezetben ezért nincs miből felépülnie a tiroxinnak.

De a folyamatos serkentés miatt a pajzsmirigy kötőszövetes állománya felgyarapodik,így alakul ki a golyva.Tehát általában a jód hiánya,és nem a hipotalamo-hipofízis rendszer zavara alakítja ki.

Ez az egyik formája,de lehet,hogy ennek több változata is van,ez a "legegyszerűbb".

szerintem jódbevitel növeléssel (ha még nem próbáltad) talán elérhetsz javulást.Jódtartalmú pl a fehérrépa,szójabab,de ennek biztos utána tudsz nézni.

De szerintem egy jó endokrinológus csodákra képes.Menj orvoshoz,kérj Tőle tanácsot!

2016. nov. 24. 12:53
 2/2 anonim ***** válasza:
A pajzsmirigy kezelése (azaz endokrinológu aki megállapítja hogy mi a pontos ok, pl nőknél nagyon gyakori az autoimmunitás, elég a pubertás végi hormonváltozás a kialakulásához, aminél tilos a jód, ugyanis még jobban belobban tőle a gyulladás) nélkül nem tűnik el, sőt a göb fajtája is változik hideg és meleg göb is van, amiből rák is ki tud fejlődni, tehát nem játék és nincs otthoni megoldás rá.
2016. nov. 24. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!