Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hogyan zajlik egy vakbélműtét?

Hogyan zajlik egy vakbélműtét?

Figyelt kérdés
Valószínüleg kezdődő vakbélgyulladásom van. Nagyon félek a műtéttől, plusz hab a tortán ,hogy két hete műtötték a lábam és még az se gyógyult meg teljesen. Remélhetőleg laparoszkópos műtétem lesz. 15l

2016. nov. 4. 18:57
 1/1 anonim ***** válasza:

Engem kilenc évesen műtöttek , leírom, hogy volt kb(sajna nem csak robbantották) :

Vasárnap hasmenésem volt

Hétfőn már fájt, de mentem suliba, alig ettem mert nem volt étvágyam.

Kedden felkeltem és annyira fájt hogy felöltözni alig bírtam, rohangáltunk háziorvoshoz,ügyeletre gyerekosztályra, ott bent fogtak, vettek vért, hőmérsékletet mértek, kora délután már műteni is kellett, szerencsére előtte nem igen ettem.

Kb fél óra, háromnegyed óra múlva kigurítottak, nem lehetett hozzámszólni, elküldtem a szüleimet melegebb éghajlatra, mert aludni akarok, ebből viszont semmire se emlékszek :D

Hát aztán jött az hogy átvittek a gyerekosztályra, pisilni első nap csak úgy tudtam hogy az ágy mellé egy székre raktak ágytálat és átemeltek. Aludni nem aludtam.

Két napig nem ihattam egyentalán semmit a műtét után. Infúziót azt kaptam, hogy ne száradjak ki teljesen. Ahogy telt az idő, egyre könnyebben tudtam mozogni. A harmadik nap már azt hiszem volt nagydolgom is. A legrosszabb az volt, hogy a műtét után NÉGY napig nem ehettem, úgy hogy előtte sem ettem sokat. Utána is csak háztartási kekszet meg sótlan ropit, mellé a jó kis kórházi tea...

Azt hiszem egy hétig bent tartottak, mert bele esett a hétvége. Igazából műtét után egyentalán nem fájt, max a hirtelen mozdulatok, meg a köhögés, nevetés, ilyenek.

A legrosszabbul az ételmegvonást éltem meg, utána is hetekig diétás kaját kellett ennem. Fogytam is pár kilót...

Mondjuk nállam volt egy kis konfliktus műtét közben, mert közben kifakadt, és ki kellett a gennyt szívatni, de ez semmiben nem érződik meg, annyi, hogy nem négy hanem hat öltéssel varrták össze, ami most 14 évesen is igen élénken meglátszik még... Nem akarlak ijesztgetni ezzel, nagyon kicsi az esély hogy veled is történik ilyesmi. Én harmadikosként könnyen túléltem, legalább megúsztam a sulit, pont év vége volt, nem is kellett bepótolnom :P

Lehet, hogy most rád ijesztettem, de nállam már nagyon sürgős volt, eléggé be volt gyulladva...

Sok sikert

2016. nov. 4. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!