Apámnak gyomorfekélye van, de nem igazán törődik vele.
Lehet ebből nagyobb baj?
Figyelt kérdés
Apámnak gyomorfekélye van, és még egy másik betegség a gyomrában, de annak valami fura neve van. Nem szabadna fűszerest és csokit egyen, alkoholt igyon, dohányozzon és kávézzon. De ennek ellenére kávézik, cigizik, és iszik. Nem lehet neki parancsolni. Aggódom érte. 41 éves, kb.már 20 éve cigizik, mindennap 1 dobozt elszív. Így biztosan nem fog meggyógyulni. Lehet ebből valami nagy baj?
Persze, hogy lehet nagy baj, mégpedig bele is halhat.
De az ő élete, az ő egészsége, nyilván, ha érdekelné a dolog, akkor odafigyelne magára.
Nagyon sajnállak, hogy ilyen az apukád, de te semmit nem fogsz tudni tenni érte, amíg ő nem akarja.
2016. okt. 29. 13:39
2/9 anonim válasza:
Konkrétan ha nem megy azonnal orvoshoz és nem gyógyítják meg mihamarabb, akkor(nem is olyan sokára) annyira elfajul a helyzet, hogy meg fog halni.
Eü-ben dolgozom és volt egy olyan eset tavaly, hogy csóri férfinak fájt a hasa 3 héten keresztül és semmi nem segített rajta. Mikor bekerült, akkor diagnosztizáltak nála szabad hasi levegőt(ha átfúródik a bélfal, akkor van ez) és emellé gondolom szövődmény is volt mint pl hashártyagyulladás.
A bekerülését követően elkezdték előkészíteni műtétre, de 1 max 2 napon belül meghalt.
Apádra kb ugyan ez fog várni, ha nem cselekedtek.
2016. okt. 29. 13:48
3/9 anonim válasza:
Sajnos bármikor lehet gyomorvérzése, ami önmagában is egy életveszélyes állapot,de a gyomorfekélyek gyakran alakulnak át gyomorrákká.Legalább gyógyszert szed rá? Vagy azt sem hajlandó bevenni?
2016. okt. 29. 13:50
4/9 anonim válasza:
Hiába eszik ra gyógyszert ,ha az előírásokat nem tartja be. Meg fog halni. Es nem a legkellemesebb módon.
2016. okt. 29. 14:00
5/9 anonim válasza:
sokan nem tudjak, hogy gyomor nelkül is lehet élni.a nyelőcsövet es a vekonybelet vezetik egybe, akinek gyomoreltávolítasa volt.úgyhogy nem kell egyböl a halalra gondolni.en is gyomros vagyok.volt helicobacterem, abból kigyógyultam.de refluxos vagyok.nekem is fel van marva a nyelőcsővem alja, a gyomorsav visszaáramlik.de nem festem az ördögöt a falra.
2016. okt. 29. 14:24
6/9 anonim válasza:
Sokan tudjuk,hogy lehet gyomor nélkül is élni,de azt is,hogy nem minden perforáció végződik szerencsésen. Manapság is halnak bele,mint ahogy egy gyomordaganatba is. Nagy hülyeség azzal "tömni" valakit,hogy "majd megoperálják,aztán minden rendben lesz.
2016. okt. 29. 14:50
7/9 A kérdező kommentje:
Szed rá gyógyszert. Anyu nagyon sokat mondta neki, hogy vigyázzon magára, stb. Szerintem érdekli őt nagyon is, csak úgy van vele, hogy úgy is meggyógyul. Azt hiszem az egyik testvérének is gyomorfekélye van vagy volt, de nem hiszem, hogy ő abba hagyta volna az ivást/cigizést, legalább addig amíg begyógyul, és mégis él és virul.
2016. okt. 29. 18:41
8/9 anonim válasza:
Él és virul. Még. De ez nem megy a végtelenségig. A szervezet előbb utóbb felmondja a szolgálatot. Kinél előbb,kinél később.
2016. okt. 29. 19:40
9/9 anonim válasza:
A férfiakban sokkal erősebb a fajfenntartási, mint a létfenntartási ösztön. Ezért ők kevésbé élettisztelők, és kevesebbet törődnek saját egészségükkel is. Mindazonáltal egy gyomorfekéllyel még nem feltétlenül kell eltemetni, évtizedeket élhet még vele. A kávé ha nem éhgyomorra issza, nem különösebben befolyásolja, a napi egy doboz cigaretta sem okoz feltétlenül rosszabbodást. Az alkoholról lehetne beszélni, de tudni kéne, mikor, és mennyit iszik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!