Ez szemárpa vagy szem herpesz?
Tudom, hogy így látatlanban diagnosztikát kérni online nem túl bölcs dolog, de voltam a bőrgyógyászaton, a szemészeten is, és hát sztk-s orvosok annyira nem törik magukat az ügy érdekében, én ezért szeretnék itt olvasni 1-2 jó ötletet, ha valaki aki ért hozzá, megtisztelne vele :)
Nos, 1 hete kezdődött a tortúra nálam azzal, hogy begyulladt és bedagadt a szemhéjam. Kamilláztam pár napig, elmúlt, lement a duzzanat. Miután ez megtörtént, 1-2 pontocska nőtt az alsó szemhéjamra. Akkor még nem foglalkoztam vele. Következő napokban ezek nagyobbra nőttek, fehér kis csomó lett a közepükön, és megint picit bedagadt a szemem. Ekkor jött először a szemészet, azt mondták, hogy árpa. Kaptam rá kenőcsöt és cseppet. Az elmúlt napokban nagyon eldurvult a helyzet. 4 több csomócska nőtt, elszórva csak a jobb szemem körül, a bal teljesen ép. A másik szemész aki látta, azt mondta, arra tippel, ez herpesz, ami a szememen jött ki. Szám körül nincs semmi, és a péniszem körül sem. Aztán megnézte mikroszkóppal, és megváltozott a véleménye, mikor mondtam nekihogy a másik szemész kolléga árpára gyanakodott.
Az volna a kérdésem hozzátok, a kettő között mi a különbség igazából? Hogy lehetne megkülönböztetni a kettőt? Mert mostmár tényleg elég vészesen néz ki a szemem, kb 5-6 kis csomócska nőtt körbe körbe a szemhéjam környékén (nem csak rajta, mellette is van) és továbbra is csak tobradex kenőcsöm és cseppem van rá, illetve mondták, hogy párakötés mehetne esténként.
Később erősebb idegzetűeknek mellékelek hozzászólásként egy képet a szememről (képfeltöltős linkkel) ha kapok válaszokat :) Előre köszönöm.
Árpa...
Nekem is volt. Ráadásul mindkét szememen. A csepp és a kence nem segített, betokosodtak. Ennek pedig az lett a vége hogy kivágták. (A végefele már a látásomat is zavarta.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!