Gyakori köhögés, ami egy éve jeletkezett, és egyre erősebb. Mi miatt lehet?
Édesapámnál egy éve jeletkezett a gyakori köhögés, először csak reggel, majd egyre többször, ma már szinte egésznap csak köhög. Elég csúnyán és egyre csak többet. Mi lehet az oka?
A cigiről 18 éve leszokott. Foglalkozása kőműves, ha számít valamit. Allergiás a porra(de nem biztos hogy jól tudom.)
Elmegy édesapád a háziorvoshoz, és kér beutalót a tüdőgondozóba. Ott hamarabb kaphat diagnózist, mint egy ilyen oldalon, ahol általában nem tüdőgyógyászok írogatnak.
Tisztelem az aggodalmadat, de nem lehet az orvost kikerülni.
Volt már orvosnál, egy éve, akkor leszoktatták a 30 éve tartó orrcsepp függőségről, azóta köhög bár nem tudom hogy ez mennyire függ össze..
Most volt tüdöszűrésen de ott sem találtak semmit.
Szia, elöljáróban annyit, hogy 54 éves vagyok és daganatos betegekkel foglalkozom. Ezért is írok, hogy tudd, milyen előzményekkel találkozom a betegeimnél.
IGEN, számít, hogy kőműves, méghozzá azért, mert közben belélegzi az ártalmas anyagokat, amik nincsenek jó hatással a tüdejére.Sajnos ezektől az állandó irritáló anyagoktól állandósulhat a köhögése. A szervezet megpróbál ettől megszabadulni.
Amikor folyamatos irritáló hatásnak van kitéve, az egy úgynevezett steril gyulladást tart fenn. Ez a steril gyulladás viszont táptalaja a rosszindulatú folyamatoknak, hiszen a kibillent egyensúlyú sejtek hozzájuk hasonló hibás sejteket tudnak csak létrehozni.
Menjetek el ultrahangra, a legjobb a 3-4D-s ultrahang, mert amit a röntgen nem mutat ki, ez a nagy felbontású képalkotó eszköz olyanokat is kimutat.
Ha még lenne kérdésed, privátban személyre szabottan szívesen válaszolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!