Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Jó ez a vércukor érték?

Jó ez a vércukor érték?

Figyelt kérdés

2,5 órával étkezés után mértem zabpelyhet ettem kakaóval

6,6 jött ki ez jó vagy elmegy vagy rossz?

2016. okt. 17. 13:06
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Kiváló
2016. okt. 17. 13:17
 2/7 anonim ***** válasza:

Kicsit magas. De semmi vészes.

Miért mérted? Volt már valami gond? Vagy csak úgy?

2016. okt. 17. 13:24
 3/7 A kérdező kommentje:
haver hozzájutott egyhez gondoltuk kipróbáljuk
2016. okt. 17. 14:17
 4/7 anonim ***** válasza:
2,5 órával étkezés után már normál értéknek kellene lennie úgy tudom, ez enyhén emelkedett, de mérd majd meg éhgyomorra is.
2016. okt. 17. 14:45
 5/7 anonim ***** válasza:
Mérj 0percest éhgyomorra, után egy nagyon tömény szörpöt igyál meg, üld végig a 120percet, nem szabad mozogni, vizet inni pluszba, 60perc múlva és 120 perc múlva mérd ismét, így korrekt eredményt kaphatsz. A 0perces 5,8ig jó és ehhez kell visszatérnie 2óra múlva, ha 5,8 feletti továbbra vagy az éhgyomri is akkor emelkedett és érdemes orvoshoz menni.
2016. okt. 17. 16:03
 6/7 A kérdező kommentje:

neten azt írják 2 órásra hogy 7.8 alatt kell lenni nem 5.8

és a lapon ami a vércukormérőhöz van az is azt írja hogy 2 órásnál 7.8 vagy az alatt a jó

amúgy meg mértem még egy kicsit később akkor már csak 5.2 volt

2016. okt. 17. 19:05
 7/7 anonim ***** válasza:

Körülbelülre kell visszatérnie, ez nem katonásan 5,8-at jelent csak a körülit, ha viszont nagyon nem akar e körülire térni akkor van gond, lásd a 7,8 ezért van megadva, de be nem eshet a 120perces a 0perces alá mert akkor nagy a baj és van cukorgond.

Pontosan kell mérni és betartani hogy nem mozogsz miután megittad, nem iszol vizet stb, mert onnantól fals az eredmény.

Hiteles vércukorgörbét viszont csak a kimért tiszta glükózzal és laborkörülmények között lehet elérni, ez most neked irányadó. Egy mérés nem jelent semmit. Lehet az éhgyomrid magas pl akkor a görbe megint máshogy kell kinézzen.

2016. okt. 17. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!