Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehetséges hogy ez aranyér...

Lehetséges hogy ez aranyér lenne? Nagyon megijedtem.

Figyelt kérdés

Tényleg nagyon megijeszt most ez a dolog. Szóval tnap kicsit székrekedésem volt és utána észre vettem egy ilyen kis csomószerű vmit ott a végbélnyílásomnál. Eléggé fáj. Máskor is volt már ilyen,hogy székrekedés miatt ez előfordult,de akkor nem fájt így,meg bocsi nem tudom máshogy megfogalmazni,de akkor így vissza tudtam nyomni. Valakinek személyes tapasztalat? Vagy vmi tipp? Azt olvastam,hogy a meleg fürdő az ilyenkor jo. Szerintetek?

22N

2016. szept. 22. 19:24
 1/4 anonim ***** válasza:

Igen,valószínűleg aranyered van.

Higiéniai teendők az aranyeres tünetek enyhítéséért Tartsa tisztán a végbélnyílás környékét! Lehetőleg minden székelés után meleg vízzel mossa le a végbélnyílás környékét. Nem muszáj szappant használni, ez kiszáríthatja a végbél környéki érzékeny bőrt és fokozhatja a fájdalmat. Finoman szárítsa meg a területet fürdés után, mert az állandó nedvesség gombás fertőzéshez vezethet. Ezután jöhet az aranyér elleni krém vagy kúp alkalmazása. Meleg ülőfürdő. Kipróbálhatja a naponta többszöri meleg vizes ülőfürdőt. Hideg víz, jegelés. Ha külső aranyere van és az előbbiek nem hoznának javulást, alkalmazhat hideg vizes borogatást, vagy jegelheti a végbélnyílás körüli területet. Nedves törlőkendő. Ha érzékeny külső aranyere van, ne használjon száraz WC papírt, inkább irritáló anyagtól mentes, nedves törlőkendőt (pl. babapopsi-törlőt).

Vehetsz a patikában recept nélkül aranyérre való krémet és kúpot (pl.Reparon,Sperti).

2016. szept. 22. 19:30
 2/4 anonim ***** válasza:
Az ilyen aranyeres csomók gyakran előfordulnak, különösen székrekedéshez társulva. Ténylegesen ezek kiboltosuló visszér öblökben a rossz keringés miatt kialakuló kis véralvadékok, amelyek aztán lassan feloldódnak. Ha jók a fényviszonyok, akkor egy tükör segítségével néha megtekinthetőek. Ha napokig fennmaradnak, akkor néha eltüntethetők, ha két ujj között szétnyomja őket az ember. A rendszeres puha széklet biztosítása csökkenti az előfordulás valószínűségét.
2016. szept. 22. 19:48
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Bár nem tudom mitől lehet,mert mindig odafigyelek a higiéniára,rendszeresen sportolok,változatosan eszek,és így is előfordul néha a székrekedés :(
2016. szept. 22. 20:01
 4/4 anonim ***** válasza:
Sajnos ezt hajlam is okozhatja. Ha gyengébb az vénákat körülvevő kötőszövet,akkor minden óvintézkedés ellenére nagy valószínűséggel lesz valakinek aranyere.
2016. szept. 23. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!