Minek a tünetei: aluszékonyság, fejfájás, légszomj?
Voltak ilyen tüneteim.
1. Igyekeztem többet aludni hogy minden nap jobban kialudjam magam illetve hogy szelemileg is kipihent legyek.
2. Több folyadékot ittam.
3. Többet mozogtam a jó levegőn, pontosabban kerékpároztam például a Bakony forgalommentes útjain az erdőkben. Mivel szennyezett levegőjű helyen kerékpározni még árt is és ezt rajtam kívül mások is tapasztalták.
És mindegyik tünet elmúlt. De sajnos nem tudom hogy a leírt 3 "beavatkozás" közül konkrétan melyik segített. Egyszerűen éreztem hogy erre a háromra van szüksége a szervezetemnek.
Akkor valószínű, hogy kimerültség, meg a sok stressz?
Ha ez, akkor ezen az általad leírt módon tényleg lehet segíteni, csak attól félek, nehogy valami komoly legyen, pl. agydaganat.
A kérdésben leírt dolgok, egyrészt lehetnek alacsony, de kiugráló vérnyomás, és a stressztől is.
Nyilván megnyugtatót csak egy orvosi kivizsgálás után lehet tudni.
Nem vagy pánikbeteg? Gyógyszert szedsz rendszeresen?
Voltam vérvételen, ott minden rendben, csak a koleszterinem magas picit. Viszont az eredménnyel nem mentem vissza, mert nem szeretek orvoshoz járni. Vérsüllyedésem nem tudom ha jó, mert neten azt olvastam, hogy laborfüggő, enyém 17.
Igazából a magasságtól félek, de én mostanában nem voltam magasban, nem pánikoltam.
Az tényleg alacsonynak tűnik. Pulzus is alacsony? Ha rosszul vagy, tényleg menj be akár egy sürgősségire is, érdemes kivizsgáltatni.
Érdemes volna naplózni egy nap 3x, egy hétig, és azzal menni a háziorvoshoz. Valószínűleg kardiológiai kivizsgálás lesz, de az első lépés a háziorvos. Az alacsony pulzus és vérnyomás klasszikus tüneteit produkálod.
Nekem a magas vérnyomásra, kiugrásokra kapott béta blokkoló csinált ilyen jellegű panaszokat, extrém alacsony vérnyomást és 45-50-es pulzust, gyakorlatilag álló helyben elaludtam bárhol...
De nem vagyok orvos, majd az megmondja, de szerintem ha jön a hideg, hűvösebb idő Te is jobban érzed majd magad.
Mérni, mérni, ha baj van és rosszul érzed magad, ügyelet, orvos...
Pulzus 51.
Minden nap eldöntöm, hogy visszamegyek a háziorvoshoz, de ugyanakkor le is beszélem róla magam, hogy ezek pszichoszomatikus tünetek, ilyennel meg szégyenlek bemenni.
Ne tedd. Irány a doki. Az a pulzus is nagyon alacsony.. :(
Nem gondolnám, hogy pszichés alapon tartósan kialakulna alacsony vérnyomás, max ingadozik, de inkább magas a jellemző.
Gondolom én, de az orvos biztosan tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!