Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Egy kis segítségre lenne...

Egy kis segítségre lenne szükségem aranyér témában?

Figyelt kérdés

Vélhetőleg aranyerem van, orvoshoz sajnos még jó darabig nem tudok elmenni, hogy megnézze. De addig is tudni szeretném, mi milyen. Sok helyen olvastam már az aranyérről, hogy lehet nagy és súlyos is, hogy vérrög lehet benne. A kérdésem az, hogy kb. mekkora az a nagy, és hogy is néz ki a "csúnya", "súlyos" aranyér. Szeretném körülbelül beazonosítani. Illetve, azt olvastam, hogy viszket, de nekem nem nagyon viszket, csak ritkán. Ez akár azt is jelentheti, hogy ez valami más, vagy a viszketés egy olyan dolog, amely nem minden embernél jelentkezik?

Egyébként már féltem attól is, hogy daganat, de anyukám megnyugtatott, hogy az ember nem 17 évesen szokott daganatos lenni. Lehet is benne valami, mivel dolog után nem szokott annyira véres lenni a papír, maximum egy kicsit vérpöttyös, ha nagyon erőltetni kell a történetet. Ráadásul keményebb széklet esetén rosszabbodnak a panaszaim, a kellemetlen érzés, a fájás, a lüktetés, és a csomók is akkor lesznek érzékenyebbek és nagyobbak. Ha vigyázok, akkor visszamennek, és habár kinn maradnak (kb. fél centi hosszúak, negyed szélesek, először kis bőrnyúlványoknak hittem őket, pirosasak), de nem okoznak semmilyen kellemetlenséget. Az aranyér kenőcs segíteni szokott.

Mit gondoltok? Ez valóban aranyér lehet? Vagy a viszketés egy fontos és elmaradhatatlan tünet? Illetve, ha megtennétek, hogy akinek volt már kicsit súlyosabb / csúnyább / vérrögös aranyere, az írna egy pár szót, hogyan is néz ki, mekkora?

Minden választ előre köszönök. :)

2016. szept. 8. 21:49
 1/4 anonim ***** válasza:

Miért olyan nehéz elmenni dokihoz? Te ne nézegesd magadnak.

Nekem belenyúlt ott kesztyűvel hogy megállapítsa. Tényleg ne piszkáld. Nem látjuk a sajátunkat!

2016. szept. 8. 21:55
 2/4 A kérdező kommentje:

Ennyi erővel: Miért olyan nehéz a kérdésre válaszolni?

Leírtam, hogy jelenleg nincs rá lehetőségem. Ez lehet anyagi vagy magán eredetű, és nem hiszem, hogy az ilyet feltétlenül itt kéne magyaráznom. A lényeg az: előreláthatóan fél év múlva jutok el odáig, vagy később.

Köszönöm a válaszod, de jobban örültem volna, ha inkább a kérdésre válaszolsz, mivel magam is tudom, hogy ezt szakembernek kell látnia.

2016. szept. 8. 22:00
 3/4 anonim ***** válasza:

Ezen az oldalon bőven tájékozódhatsz a dologról:

[link]

2016. szept. 9. 05:05
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Keress rá dr. Bánfalvi blogjára, sokat segít.

2016. szept. 9. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!