Övsömörrel el kell menni orvoshoz?
Rosszul tudod egyes. Oki kezelése csak a legutóbbi időkben van (vírusellenes szerek), néhány évtizede csak tüneti kezelés létezett rá, szárító kenőcsök, és fájdalom csillapítok, és akkor is meggyógyultak a betegek.
Kérdező, ha arcon van, akkor feltétlen orvoshoz kell menni, de ha testen, akkor is javaslom, mert egyáltalán nem biztos, hogy az övsömör, amit te annak gondolsz.
Én hiába mentem, eleve nem annak diagnosztizálták, mint ami, egyszer egy gyógyszerész mondta meg, hogy övsömöröm van.
És durván hangzik, de voltaképpen "gyógyíthatatlan", mivel a herpeszvírus okozza, amit nem lehet (a tudomány mai állása szerint) kiirtani a szervezetből. A gerinc melletti idegdúcokban "szunnyad", és az immunrendszer gyengülése, felfokozott stresszhelyzet során feléled, és okozza a kellemetlen tüneteket.
Nekem ami bevált:
- igyekszem az immunrendszeremet támogatni rendszeresen, folyamatosan,
- ha kijött a pötty(ök), akkor azonnal elkezdem szedni a B-vitamin komplexet napi kétszer,
- a pöttyökre vagy aloe vera gélt, vagy rázókeveréket kenek.
Általában beválik ez a módszer.
Különben ez a betegség többnyire a bárányhimlő szövődménye. Ugyanis a himlőt is a herpeszvírus okozza...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!