139/89 -es vérnyomással lehet-e c+e kategóriás jogosítványom illetve adnak-e rá valami gyógyszert?
szerintem igen, lehet. Úgyis a háziorvosod kell, hogy kiadja a 2-es csoportú orvosi alkalmasságit, amivel utána megszerezheted minimum a PÁV III igazolást (mindkettő kell a kamionozáshoz, de gondolom ezt tudod)
A háziorvos megmondja, ez hogy kizáró ok vagy nem, illetve az gyógyszert ha úgy látja. Nekem általában normális a vérnyomásom, de ez még nem az extrém magas kategória, szerintem
De kamionozáshoz ha jól tudom legalább 21 éves legyél.
akkor megint okosabb lettem :)
Az is változott, hogy legalább 2 évig kell lennie c jogsidnak az e megszerzéséhez? (régen így volt) most már lehet egyszerre csinálni?
Azért ezeknek a közlekedésfelügyeletnél kérdezz utána mielőtt belevágsz, mert nem kis pénz mindet megszerezni (ADR stb), hogy könnyebben kapj vele munkát.
Hol lett mérve ez a vérnyomás?
Az orvosnál? Még ez normálnak számít egyébként
Ez teljesen normál, persze lehetne valamivel alacsonyabb is. Ezzel semmi gond nem lesz.
Én 15 éve kamionos vagyok, nekem volt már 215 is a vérnyomásom - de már évek óta gyógyszert szedek rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!