Ez vajon mitől lehet?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Olyan panasszal érkeztem ide,hogy ammóniaszagú a vizeletem. Napi 2-3 liter folyadékot megiszok. Napi 2-3-szor megyek el csak kiüríteni a vizeletemet. Mert nem kell többször. És havonta a menstruációm után kb.10 nappal szokott lenni fehér folyásom. És az is nagyon de nagyon büdös. Orvoshoz jelenleg nem tudok elmenni,mert külföldön vagyok még egy hónapot és itt máshogy van az orvos. Egy hónapra előre kell kérni időpontot. :/
Előre is köszönöm a válaszokat!!
2016. aug. 22. 06:26
1/2 anonim válasza:
Az ammónia a vizeletben levő karbamid bomlásakor keletkezik. Ez azonban csak mikroorganizmusok által termelt megfeleló enzimek hatására következik be. Azaz feltehetően valamilyen baktérium van a húgyhólyagban (?), ami ezt okozza, de egyelőre más tüneteket nem. Kérdés, hogy az a megivott napi 2-3 liter folyadék mennyire reális, mert még ha csak a fele ürül is ki a vizelettel, akkor is az egyszeri vizelet adag 3-5 dl-re számítható ki. Márpedig a vizelési inger már 1,5-2 dl összegyúlt vizelet mellett jelentkezik, nőknél pedig inkább hamarabb, A hólyag átlagos maximális vizelettartó képessége 400 ml körül van, de akkor már hosszabb idő óta nehezen leküzdhető vizelési inger jelentkezik.
2/2 anonim válasza:
Szerintem még most kérj időpontot itthon az orvoshoz, hogy amint haza jöttél mehess egyből. Az ammónia szag általában sűrű vizeletkor vagy bakteriális fertőzés esetén van. Biztos, hogy iszol 2-3 litert naponta? Ennyi folyadékhoz legalább napi 5-6x kéne pisilni. Furán hangzik de én nő létemre is elkezdeném mérni a vizelet mennyiségem, mert ha sokkal kevesebb jön ki akkor nagy baj van... Egyébként a hólyagod nem fáj/t? Vizeléskor nincs csípő vagy viszkető érzésed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!