Mit felejt el egy amnéziás?
Figyelt kérdés
Tudom, hülyén hangzik a kérdés, de meg van az okom, hogy miért akarom tudni. Azt ugye már kismillió filmben lehetett látni, hogy elfelejti a nevét meg a családját stb., de mondjuk olyanokat is elfelejt, amit az iskolában tanult? Vagy hogy milyen kajákat szeretett? Vagy a berögzött rutinokat? És lehet olyan, hogy valaki sosem gyógyul ki ebből? A válaszokat előre is nagyon köszönöm !!2016. aug. 21. 22:10
1/2 anonim válasza:
Függ az amnézia típusától, viszont a filmekre nem szabad adni, azok nagyon messze állnak a valóságtól.
Általában csak bizonyos időszakok esnek ki az emlékezetből, ileltve bizonyos típusoknál nem a régi emlékek vesznek el, hanem újak nem tudnak rögzülni.
A gyógyulási esélyek pedig nagyban függnek attól, hogy mi váltotta ki az amnéziát.
2/2 anonim válasza:
A rutinok rendszerint megmaradnak, a család elfelejtése előfordul, nem ismeri fel őket. Saját név nagyon nehezen, nem találkoztam vele, pedig olvastam szakirodalmat. A többi megeshet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!