Milyen egy koponya MR vizsgálat? Mire kell számítsak?
Semmi extra, ne félj.
Lefekszel egy lapra, a fejedet párnázott keret tartja stabilan, és a lap becsúszik egy kőr alakú műszerbe. Picit hangos, de semmi nem ér hozzád, semmilyen fájdalommal nem jár.
A kezedbe adnak egy nyomógombot, amit megnyomva bármikor azonnal megszakíthatod a vizsgálatot.
Kb. 10 - 15 perc az egész.
Koponya MRI-nél be sem tolnak teljesen, csak kb. nyakig.
Maga a vizsgálat nem veszélyes, kb 20-30 perc. A kellemetlenség tényleg az, hogy egy csőbe fekszel(mozdulatlanul) és nagyon hangos a gép. Nekem konkrétan robotos filmek jutottak eszembe róla. Kapsz egy fejhallgatót amibe szól a rádió, meg kapsz egy pánikgombot, amit meg lehet nyomni, ha nagyon bepánikolnál.
De ki lehet bírni, én is hajlamos vagyok bepánikolni, de ez egy nagyon fontos vizsgálat, a saját érdekedben jobb megcsináltatni.
Érdemes becsukni a szemed, amikor kezdenek betolni a gépbe, és nem nyitni ki a vizsgálat alatt. Lehet közben pl. birkákat számolni.
Ezt a szembecsukós trükköt egyébként a reumatológus mondta nekem, akinél előtte jártam, bár azt mondta, ő Petőfi verseket mondott fel közben. :D De tényleg jó, működik.
Én nem is olyan rég voltam, és bizton állíthatom hogy nincs mitől tartanod.
Kb a nyakad aljáig, pontosabban a válladig tolnak be. Van ahol a fejhallgatós fülvédőn kívül még füldugót is adnak/kérhetsz, de anélkül is bőven ki lehet bírni. Nekem 15 perc volt, bár a háromszorosának tűnt, viszont ez végül pozitív élményként marad meg, hiszen hamarabb végeztél mint hitted :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!