Miért érzem meg egyre jobban az alkoholt?
Sziasztok,
problémám a következő. 3 éve lassan, hogy pánikbeteg vagyok. Erre egy nagyon kis mennyiségű nyugtatót szedek. Frontin 3 x 0.25mg volt az eredeti dózis, melyet önerőből csökkentettem 2 és 1/4 0.25mg-ra. Nos a gyógyszer bevétele után mindig várok 3-3.5 órát mielőtt innék. Hétvégeken szoktam meginni 2-3 doboz sört / nap, és hétközben 1-1x 1 dobozzal. Nos a problémám az, hogy egyre jobban megérzek egy doboz sört. Kb úgy megüt, mint régen 4-5 doboz!!! :(
Volt teljes vérképem, a magasabb éhgyomri bilirubin szint kivételével neg. lett, ezt Gilbert kórral magyarázták, ami azt jelenti nagyobb éhezés után megnő a bilirubin szint, de nem kóros jelentőségű.
Cukrom is jó határon belül volt. Vérnyomásom is jó általában, voltam kardiológiai kivizsgáláson is, ami teljesen neg. volt. Mégis mikor egy doboz sört már megiszom tompaságot érzek a fejembe, gyengeséget, és kóválygást is.
Lehet ez a sok stressz, mentális kimerültség miatt is?
Vagy mitől lehet ez, hogy egyre kevesebb ital egyre jobban fejbevág? :(
Várom válaszotokat.
Előre is köszönöm!
30/F
Sok minden lehet, fáradtság, gyógyszerek, életkorod... Attól is függ milyen gyakran iszol.
Mondjuk én nem aggódnék emiatt. Az alkohol méreg a szervezetnek. Persze egy pohár sörtől semmi bajod nem lesz, de 30 évesen nem kell már menőzni azzal hogy ki tud többet inni hányás nélkül... Szép lassan iszogasd azt az egy korsót és akkor talán nem üt be annyira, meg nem is fognak noszogatni hogy igyál még.
Nem vagyok hála égnek nagy ivó, régen se voltam az. Részeg soha nem voltam, kétszer hánytam régen italozás után, de annyiban ki is merült a legsúlyosabb élményem. :)
Akkor lehet simán a fáradtság, és ne görcsöljek rá itt komolyabb betegségekre azt mondod? :)
Szerintem a 3-3,5 óra kevés, hogy kiürüljön a nyugtató a szervezetből.
Én mikor bevettem egy 0,25 Frontint, rá hat-hét órával ittam egy doboz sört, de megéreztem, nem úgy hatott mint egy szokásos doboz sör. Szóval, tapasztalatból tartom az első mondatom. Ne igyál nyugtatóra! :)
Komolyabb betegségre tényleg ne görcsölj, a nyugtató az oka!
De amúgy annyira köztudott, hogy nyugtatóra, erős fájdalomcsillapítóra nem iszunk, mert ilyesmi hatása lesz.
A 3 óra nem idő a kiürülésre!
Azt mondod, amíg nyugtatót szedek teljesen felejtő legyen az alkohol? :(
Lehet hosszabb távon ez a kombináció képes pszichés és szervi károkat is okozni idővel, ha nem állok le nyugtató mellett még ezzel az aránylag mérsékelt ivással?
Oks, ez jó volt! :)
Hát öregszem, de fél éve még nem volt ilyen gondom. Főleg, hogy az 1 doboz után olyan tompaság, szarullét lesz rajtam úrrá, hogy durva. Ájulásszerű érzetek törnek rám, pont amikor pánikrohamokat kapok, ugyanaz kb. :)
Lehet 2.5 évig tolerálta a szervezet ezt a Frontinra kortyolás dolgot, és most besokalt fél év alatt ezek szerint. :) Megfogadom a tanácsotokat, és megpróbálok alacsony alkoholtartalmú italt inni, max 2%-osat, az 5.2%-os sör helyett. :D
Amit írsz, az alapján ez is ilyen pániknak tűnik nekem... Biztos tudod hogy a pánikbetegek nagyon érzékenyen reagálnak a belső testi változásaikra, ezért is kapnak újra meg újra rohamokat.
Nem tudom terápiára jársz-e, próbáltad-e már? Mert ott tudnak olyan technikákat tanítani amikkel felismerheted a pánikolás kezdetét és "lenyugtathatod" magad. Talán még a gyógyszert is elhagyhatnád.
Az ivással meg vigyázni, nehogy öngyógyítás legyen belőle...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!