Szerintetek elkaphatom?
M. BÉLÁNÉ, SZENTES: „Tisztelt Doktor Úr! Amikor a kislányom fejbőre nagyon viszketett és korpázott, sőt a haja is kezdett hullani, orvoshoz fordultam vele. A doktor gombás bőrbetegséget állapított meg, és azt javasolta, hogy a macskáinkat, meg a kutyánkat is vizsgáltassuk meg az állatorvossal, mert a betegséget főként ezek az állatok terjesztik.
Amikor a macskák bőrét átvizsgáltam, az egyiknek a fején valóban találtam egy kerekded szőrhiányos foltot, ami azonban nem fájt és nem viszketett.
Elvittem a cicát az állatorvoshoz, aki gombás fertőzést állapított meg, és gombaellenes kenőcsöt rendelt.
Ezt írta egy orvosnak. Azért kerestem ezt ki neked, h biztos így van-e. NálaM is így volt. De szerintem több fajta gomba létezik, aMi csak macskát, és egyebekt, csak ebereket, vannak mindenevő" gombák és stb...
Ezt kérdezt meg aZ orvostól, mindenesetre szerintem maGad is kezeld le ha szaBAd. Megelőzés ként. a gomba nem igazán jó betegség... Nekem még nem volt nemi betegségem, de sokaT hallottam róla... Szerintem nem ér fel vele, bár attól függ, h mennyire súlyos, milyen rég óta van , és milyen fajta gomba... Egyik sem jó egyezzünk meg ebben XD.
A léyneg h minélelőbb kezedtesd le a cicust, próbálj minél több mindent tisztán tartani, megkérdezni az orvost, és addig nem is igazán érintkezni a cica fertőzött felületével, csak akkor amikor kezeled.
Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!