Hüvelyi gondokra mit tanácsoltok?
Figyelt kérdés
Kb. 5-6 éve éreztem először, hogy pisiléskor nagyon csípett és a nap bármely szakában éreztem azt az égő csípő érzést. Nem fájdalmat éreztem igazából, hanem erős égő-csípő érzést odalent, mintha 100fokon égnék….. Volt, hogy pár órán belül elmúlt, de volt olyan is hogy egy fél napig is éreztem a fájdalmat. Hiába mentem orvosról orvosra, megvizsgálva senki nem talált semmit sem. Persze ez csak jó, de ugyanakkor nem értettem, hogy akkor meg mi is a bajom, miért van ez a fájdalom napi szinten? Majd egyszer csak jött egy olyan ötletem, (akkor már lassan egy éve szenvedtem) hogy viszek vizelet mintát a háziorvosnak. (persze ezt előtte nekem senki nem mondta, hiába jártam maszek dokihoz is ) Ő akkor adott egy Cifran nevű gyógyszert, ami elmulasztotta a fájdalmakat. Egy pár évig tünetmentes voltam. Majd most mióta teherbe estem (most vagyok 29 hetes) újra előjött. Vittem ugyan így vizeletmintát a háziorvoshoz (közben orvos váltás volt). A Ph értékem 9-es volt és vért és gennyet is talált a mintában. Valószínű, hogy hüvelyi fertőzésem van, de nem biztos benne. Akkor kaptam egy Aktil Duo nevű gyógyszert, de az csak minimálisan csökkentette a fájdalmat. Visszamentem a dokihoz, de azt mondta, hogy nem mer mást adni, mert nem tudja, hogy milyen hatással lenne a babára nem vállal felelősséget. Azt tanácsolta, hogy igyak nagyon sokat, hogy tisztuljon a húgyhólyagom. Van egy kedves doki, akinél egyszer voltunk 4D-s ultrahangon, őt hívtam fel telefonon, (sajnos személyesen elmenni nem tudok, legalábbis nem mostanában, mert messze van) hogy mit tanácsol. Ő azt tanácsolta, hogy ki kellene vizsgálni a vizeletemet, hogy melyik az a baktérium ami okozza a tüneteket és arra adni egy megfelelő gyógyszert. Ő mondott egy gyógyszer nevet az Augmentint. Ez anyumnak volt is otthol még régről, azt kezdtem el szedni, és megittam mellé a napi min 2 liter vizet. Egy hétig nem is volt semmi bajom már kezdtem örülni, hogy elmúlt (gondoltam, hogy a sok folyadék és ez a gyógyszer segített), de sajnos 2 napja megint csak újra érzem. Pedig nagyon figyelek a higéniára is. Nem tudom, hogy mitévő legyek…Valakinek valami ötlete?2016. júl. 10. 11:07
1/2 anonim válasza:
Tehát az utolsó doki telefonon, vizsgálat nélkül mondott egy gyógyszert, de csak vaktában lövöldözött... azt kell tenned, amit mondott, vizeletet, kenetet vizsgáltatni, konkrétan kiszűrni a baktériumot, ami okozza ezt, és arra speciel beszedni egy gyógyszert. Az Augmentin széles spektrumú antibiotikum, de ha neked valami ritkább baktérium által okozott fertőzésed van, arra nem jó... óva intenélek attól is, hogy ennyi gyógyszert beszedj terhesen, plusz amiatt se jó ötlet, mert az ilyen medencei panaszokon ronthat a túlzott gyógyszerszedés.
Ne háziorvoshoz menj, hanem urológushoz.
2/2 anonim válasza:
Nem akarlak beparáztatni, de orvosi vizsgálat nélkül antibiotikumot beszedni nagy felelőtlenség, főleg terhesen. Nem véletlenül nem ajánlják orvosok, csak nagyon indokolt esetben. Szerintem nem hüvelyi fertőzés (bár az sem kizárt), hanem húgyhólyaggyulladás a probléma, ami a vesédre is rámehetett, ha vér volt a vizeletedben. Ha nem akarsz mindenféle gyógyszerekkel ártani a babádnak, először is kérj beutalót urulógiára, és vizsgáltasd ki magad. Az antibiotikumon kívül sok más gyógymód is létezik, kicsit tovább tart a gyógyulás, de utána nem fogsz olyan könnyen hasonló fertőzéseket elkapni. Ha gondolod, tudok javasolni gyógyhatású készítményeket priviben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!