Pajzsmirigy gyógyszert lehet éhgyomorra szedni?
Mikor kiderült hogy pajzsmirigy alulműködésem van, vagyis konkrétan teljesen megszűnt, a doki azt mondta reggel éhgyomorra vegyem be mert a kaja befolyásolja a felszívódást. A kis cetlin is ez van a dobozban. Már 3-4 éve szedem, nem vettem észre semmi gondot. De ugye elvileg gyógyszert nem éhgyomorra kellene szedni. Akkor most ez hogy van?
Vagy ez nem olyan, mint egy fájdalomcsillapító mondjuk? Mert elvégre tiszta T4, meg a vivőanyag az egész semmi más. Egy pohár vízzel szedem persze. Utána egy órával eszek, fél órát írna a a papír de akkor nem érek rá. de szerintem ez teljesen mindegy amúgy is, akkor is ha este ennék csak már, az éhgyomorra szedés a kérdéses.
Éhgyomorra kell! Különben semmit nem ér, ugyanis tiszta felszívódás kell neki így is 80%-a szívódik fel csak amúgy. Ez nem olyan gyógyszer ami marná a gyomrot mint pl a fájdalomcsillapító. Azoknál számít a hatóanyagok miatt a gyomortartalom. Ennél szigorúan éhgyomorra kell.
Mindegy hogy fél vagy egy óra múlva eszel-e egyáltalán. Én van hogy beveszem hajnalban és visszaalszok hogy reggel a D-vitamint tudjam evés közben bevenni annak jót tesz ha viszonylag hamar bevesszük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!