Reflux kialakulása?
Figyelt kérdés
Sziasztok, migrén miatt cataflamot szedtem nagyon sokáig ami tönkre tette a gyomromat, refluxus tüneteim kezdőttek 3 napja, ami csipős ételek hatására még rosszabb lett. Ma elkezdtem inni a salvus vizet. Már rögtön használt.
Ez csak tüneti kezelést ad, vagy gógyít is? nem akarok gyomor tükrözésre menni, hiszen biztos hogy refluxom van, és mivel most lettek tüneteim, gondolom még nincs a savtól felmaródva a nyálkahártyám.
köszönöm a segítséget!
2016. jún. 10. 13:49
1/3 anonim válasza:
Ha használt, akkor lehet elég lesz az is. Nekem is Cataflam beszedés után lett gyomorgörcsöm, majd erős gyomorégésem, de nekem semmi házi praktika nem mujlasztotta el, Controloc tablettát szedtem pár hónapig, az mulasztotta el.
2/3 anonim válasza:
Ha refluxos tünetet tapasztalsz, akkor ajánlatos nem szedni a migrénre Cataflant, mert ez a gyógyszer olyan összetevőket tartalmaz, ami a savtermelésedet duplázza és a gyomrodnak sem tesz túlzottan jót, mivel gyomorhurut is lehet a vége. Ezért inkább a fejfájásodra Benuront szedj, vény nélkül kapható és a savtermelést sem növeli. Maga a Salvus víz nagyon jó erre a célra, de ez csak ténylegesen tüneti kezelést ad, ahogy leírta. "Once a life"- a gasztroenterológusok használják ezt. Bizonyára hallott már erről, ha mégsem, akkor ez abból áll, hogy az embernek az élete során legalább egyszer átkell esnie egy gyomortükrözésen, mert csak akkor deríthető fel az esetlegesen észlelhető felmaródások a nyelőcsőben, gyomorban. Ezt elvégeztetheti magánrendelésen, intravénás narkózisban. Ennek az ára 20.000Ft környékén mozog manapság. Az lehet, hogy még nincs felmaródva, de a refluxnak több fajtáját is ismerhetjük, de mindaddig, amíg a gyomortükrözésen nem esik át, nem tudok tanácsot adni ezzel kapcsolatban, hiszen bármi okozhatja a refluxot önnél. Lehet egy korai achalasia, rekeszizomsérv, kitágult gyomorszáj és még sorolhatnám... Rengeteg ilyen dolog, de a kiváltó okot kell kezelni, ezért mindenképp ajánlatosnak tartom a gyomortükrözést, hiszen jobb megelőzni a bajt. Ha esetleg lenne bármilyen kérdése, azt privát üzenetben teheti meg. Ott szívesen válaszok mindenre!
3/3 A kérdező kommentje:
valószínűleg gyomorfekélyem lett, másfél hónapig szedtem rá gyógyszert, lekopom elmúlt a fájdalom, gyomortükrözésre nem mentem mert féltem nagyon, többé nem eszem cataflamot, biztos hogy attól lettem beteg
2016. aug. 4. 20:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!