Tüszős mandulagyulladásom van, kialakulhatott nálam mandula tályog?
Két hete felment a lázam, de mivel más tünetem napokon keresztül nem volt, nem tudhattam, mi okozza. Stresszre tippeltem, így nem mentem orvoshoz. Később az emésztésem lett furcsa, majd nagyjából másfél héttel azután, hogy belázasodtam, nagyon durván elkezdett fájni a torkom (viszont ekkorra már nem volt lázam). Tegnapelőtt du. voltam orvosnál, ő azt mondta, tüszős mandulagyulladásom van. Írt fel antibiotikumot, azt azóta szedem (eddig négy db-ot szedtem be a huszonegyből), de ma éjjel pl. olyan nagyon megfájdult a torkom, hogy felébredtem, és képtelen voltam megállni, hogy hajnali fél 2-kor ne vegyek be Cataflamot, mert borzasztó volt, amikor le kellett nyelnem a nyálamat. Azóta nem alszom, és egy kicsit ideges is vagyok: az egyik mandulám kb. kétszer akkorára van bedagadva, mint a másik, és a neten több helyen is azt olvastam, hogy ez a mandula tályog jele lehet. :( Nem tudom, mit csináljak, hiszen másfél napja is ilyen volt, és ha a tályog gyanúja felmerülne, gondolom, a háziorvos kapcsolt volna. Ugyanakkor a gyógyszertárban vették észre azt is, hogy csecsemőknek való antibiotikum-adagot írt fel az orvos, ráadásul a neten található fotók alapján bennem még az is felmerült, hogy nem is tüszős mandulagyulladásom van, hanem gennyes. Szóval a kérdésem az, hogy másoknak, akiknek tüszős mandulagyulladásuk van, szimmetrikus-e a két mandulájuk vagy sem? És ha van itt olyan, akinek tályoga volt, az leírná, neki mikor alakult ki, és milyen jelei voltak?
Előre is köszönöm, és gyógyulást a sorstársaknak!!
Ha tüszős mandulagyulladásod van,antibiotikum kell úgyhogy mielőbb menj el a gégészetre!Mutass képet a torkodról.
Nekem gyakran van mandula gyulladásom,az én manduláim sem egyformák,A jobb oldali nagyobb,mégis mindig a bal oldali gyullad be.Nézd meg,nekem ilyen:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!