Gábor19750102 kérdése:
Akkor én most már menthetetlenül cukor beteg vagyok?
Figyelt kérdés
Reggelizem olyan 8 órakor. Ebéd olyan 11:30 körül volt. Utána este 8 óráig nem ettem semmit. Ekkor tehát este 8 órakor meg lett mérve a vér cukor szintem. (7,4) volt. Még annyi, hogy mérés előtt olyan 6 és 8 óra között meg ittam 7dl cukros málnát. Van esélyem arra ,hogy diétával és rendszeres mozgással normális állapotot fent tudjam tartani ? 173 cm vagyok és 91 kg 41 éves.2016. jún. 9. 17:05
1/4 anonim válasza:
Ez egy házi cukorterhelés, ahhoz képest a 7,4 nem is vészes, mert egyáltalán nem éhomi vércukorszint. A helyedben mérnék egy reggel valódi éhomi vércukrot (8 óra éhezés, minimum), ha esetleg az magas (6-7 felett), akkor beszélnék orvossal.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ! :)
2016. jún. 9. 17:23
3/4 anonim válasza:
A reggeli legyen egy éhezéses ahogy fent írták, ha ez 6fölött van akkor dokival beszélj és ő is csináljon vizsgálatot mert az otthoni mérőnek elég nagy a tévedési lehetősége és nézzetek inzulint is (ezt már csak belgyógyász, endokrinológus kérheti) mert ha pl szoktak éhség rohamaid lenni, szokták rosszul lenni evés után, szomjas vagy gyakran, hízol folyamatosan, nem bírsz pl fogyni, stb akkor IR is lehet, ami nem cukorbetegség még, de az előszobája úgymond.
4/4 anonim válasza:
Ez nem mérvadó, főleg nem 7 dl málnaszörp után. Reggel éhgyomorra mennyi szokott lenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!