Vashiányra lehet több vasat szedni?
Figyelt kérdés
Felírtak maltofer fol-t mert alacsony a vasam. Zavar a szememnél a karika. Lehet napi 1nél többet szedni?2016. ápr. 30. 06:50
1/20 anonim válasza:
"- Vérszegénységgel nem járó vashiány esetén, valamint a vas- és folsavhiány megelőzésére: naponta 1 tabletta."!
3/20 anonim válasza:
A túladagolás sem lenne jó!
Mindennap szeded és szépen majd helyrejössz.
4/20 anonim válasza:
Nekem is vashiányom van , napi 3at irtak.
5/20 anonim válasza:
Ha vashiányra kaptad akkor lehet többet szedni, a fenntartó adag a napi 1 tabletta, de pl. én is csak 1-et szedek most, nagyon alacsony vas szint mellett, mert kicsinálhatja a gyomromat, mint az előző vaskészítmény.
6/20 A kérdező kommentje:
Köszi! tehát nemjó napi 2 :/
2016. ápr. 30. 16:13
7/20 anonim válasza:
De jó, legalábbis én ezt írtam, de mi lenne ha megbeszélnéd azzal aki felírta neked?
8/20 anonim válasza:
Igen, az volna a leghasznosabb, ha megkérdeznéd, aki felírta.
9/20 anonim válasza:
karikás a szemed? Az nátriumhiány.
Hiányos nátriumpótlás vérbesűrűsödést okoz. De még rákot is.
Candidiázist is okoz aminek a tünete a fehér lepedékes nyelv.
Veszel Tejfalussy Andrástól tiszta káliumtól mentes sót és avval sózod az ételedet. Én is tőle veszem. És minő csoda azóta nem karikás a szemem.
10/20 anonim válasza:
4es vagyok. Nem tudom miért pontoztatok le, én napi 3at szedek. Orvos dönti el mennyi a szükséges, kontrollnál vátoztat. Van olyan ismerősöm, akinek egy hónapig napi 6ot írtak, majd csökkentették napi kettőre. Majd orvosod megmondja mennyi a jó. Ha napi egy, annyit szedj. Vérkép kontrollnál eldönti a továbbiakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!