Mizofóniám van? Hogyan lehetne kezelni?
Figyelt kérdés
Ma találtam egy cikket, ami szerint az ember mizofóniás, ha bizonyos hangokra érzékenyen reagál, ideges lesz, esetleg dührohamot kap. Nálam ez akkor jelentkezik, ha valaki hangosan rág, nyel, nyammog, köhög, torkot köszörül. Nagyon erős negatív reakciót vált ki belőlem minden ilyen inger. Van erre valami gyógymód/kezelés?2016. ápr. 24. 20:51
2/15 anonim válasza:
Engem is érdekelne, a húgomnak ugyan ez a baja :S :(
4/15 anonim válasza:
Az én családomban is van hasonló betegség, de a pszichológus sem tudott segíteni
5/15 anonim válasza:
21:05 írt ki rá valami gyógyszert?
6/15 anonim válasza:
Igen de rajta az se segít,elég súlyos eset :/
7/15 anonim válasza:
jajj szegény, de sajnálom! :( Hát akkor így marad amíg ki nem találnak rá valami jobb kezelést, de hátha lesz majd valami! Addig jobb ha nem tartózkodik olyan helyen, ahol pl esznek
8/15 anonim válasza:
Igen szegénynek egy steril buborékban kéne élnie ,elzárva minden emberi kapcsolattól,hogy ne zavarja senki
9/15 A kérdező kommentje:
Nálam szerencsére nem ilyen súlyos a helyzet, de nagyon sajnálom,hogy ő ilyen nehezen birkózik meg vele.:(
2016. ápr. 24. 21:23
10/15 A kérdező kommentje:
Ilyet találtam egy oldalom: "A betegségre nincs gyógymód, de van, akin a hipnózis, a kognitív viselkedésterápia vagy a meditáció segíthet."
Sajnos nálam a szűk családban van asztmás is és nővérem nagyon hangosan nyel, a családi ebédek pedig halálos ellenségeim, nagyon nehezen bírok megmaradni, állandóam kijárok a konyhába pakolászni csak hogy ne kelljem hallanom ahogy esznek..
2016. ápr. 24. 21:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!