Most ez mi? Magas TSH Normál T4 mellett?
Fél éve kezelnek már vele (tavaly nyáron derült ki), én 3 kilót híztam, borzasztó fáradt voltam és hideg volt kezem-lábam. Kaptam hormonpótlást, levitték 2,5re (9,5 volt a TSH-m). 4 hónap alatt beállt, azóta elmúlt a fáradtság, leadtam a 3kilót. Nő vagyok, de még nem akarok gyereket, addig nem kell 1 körülinek lennie.
Kellett egy nyaki UH és endokrinológushoz mentem (ha hamar szeretnél vele kezdeni valamit, akkor magándokit keress, mert az állami endokrinológián fél éves várólista is van, nekem egy év lett volna!) . Ő megvizsgált, kikérdezett és adott hormonpótlást (teljesen uaz amit nem termel a pajzsmirigy, nem volt semmi mellékhatása) reggel éhgyomorra kell bevenni vízzel, utána fél óra és ehetek. Ezen kívül semmit nem befolyásol az életben. Szelént és D-vitamint kell szednem mert sok segít, dobott a közérzetemen is.
Az első vizsgálat után 6 héttel újra kontroll van (vérvétel) és ha kell emel az adagon. Után 8 héttel újra kontroll. Ekkor volt már rendben, utána fél év múlva kell menni újra.
Letrox 75öt szedek (páros napokon felet, páratlan napokon egészet) 100szem 180Ft. A legolcsóbb, legjobban kezelhető betegség.
Amint beáll az 1 körüli érték és stabilizálódik, elmúlnak ezek! :) Nekem a doki mondta hogy ha jól vagyok, akkor most nem viszi lejjebb, ha nem éreztem volna jól magam, akkor igen.
A lényeg, hogy kezeljék, ne csak az értékeket, hanem téged is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!